Nieuws

Google geeft meer details over brilcomputer

Met mondjesmaat krijgen we meer te weten over Googles brilcomputer. De zoekgigant heeft nu een nieuwe website gelanceerd met meer details.

Recentelijk waren er bijeenkomsten voor ontwikkelaars die tijdens Google I/O 2012 een prototype van Project Glass hebben aangeschaft. Over deze bijeenkomsten was nog niet veel naar buiten gekomen en de mogelijkheden die de slime Google-bril biedt, zijn dan ook onduidelijk.

Maar Google heeft nu een nieuwe website met informatie over Glass vrijgegeven en roept mensen op om zich aan te melden en Glass zelf te proberen. Het addertje onder het gras: alleen inwoners van de Verenigde Staten komen in aanmerking én je dient zelf een Explorer-editie van Glass aan te schaffen voor maar liefst 1.500 dollar.

Google geeft meer details over brilcomputer

[related_article id=”158901″]

Brilcomputer

Glass geeft dragers van de speciale bril informatie over hun omgeving, maar ook navigatie-instructies of kalenderafspraken kunnen worden weergegeven. Tot nu toe hebben we nog geen echte demonstraties van Glass gezien. We zagen Google-oprichter Larry Page wel al regelmatig met een Glass-bril en ook andere Google-medewerkers hadden in het openbaar hun Google Glass op.

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O in 2012 hadden we verwacht meer te gaan zien van Glass. Dat bleek min of meer ook het geval. Er werd een demonstratie gegeven van skydivers die live beelden lieten zien via hun brilcomputer. De spectaculaire demonstratie moest waarschijnlijk afleiden van het feit dat er nog niet zoveel te demonstreren was. Glass leek toen een veredelde helmcamera met draadloze verbinding. Van de échte werking van Glass hadden we nog niets gezien, op het onderstaande conceptfilmpje na.

We weten inmiddels wel hoe de Glass-brillen er uit zien. Wanneer je de bril ophebt, zul je rechtsboven een schermpje zien: je Heads-Up Display. Hierop zullen gegevens, teksten, foto’s en video’s worden weergegeven. Op die plek is ook een camera te vinden. Ook mensen die een bril op sterkte gebruiken, moeten Glass kunnen gebruiken.

Mogelijkheden

Inmiddels blijkt Glass al behoorlijk ver te zijn gevorderd, en via de nieuwe website krijgen we meer duidelijkheid over de mogelijkheden. In het volgende filmpje krijgen we de gebruiksinterface te zien en wordt getoond waartoe de slimme bril tot nu toe in staat is.

Bediening gebeurt door middel van stemopdrachten, maar ook via gebaren. In de video zien we hoe je foto’s en video’s kan maken, Google+ Hangouts kan houden, en hoe je kan navigeren of Google Now-kaarten met bijvoorbeeld vluchtinformatie kan oproepen.

De bril wordt geactiveerd wanneer de gebruiker ‘OK Glass’ zegt. Het nemen van een foto is dan simpel, je zegt "OK Glass, take a picture" en de foto wordt genomen. De navigatiesoftware zal gebaseerd zijn op Google Maps Navigatie, maar heeft een mooie interface die geschikt is om weergegeven te worden met een transparante achtergrond. Je ziet dan de route als het ware geprojecteerd voor je. De interface is overal uiteraard erg eenvoudig: het is de bedoeling om zo min mogelijk ‘aanwezig’ te zijn, maar toch zoveel mogelijk mogelijkheden te bieden.

Aanmeldingen om de bril te testen moeten binnen zijn voor 27 februari, dus we kunnen er vanuit gaan dat deze uitgebreide veldtest al snel zal beginnen. Wie weet zien we Glass al wel voor het einde van het jaar breed beschikbaar worden voor consumenten. De prijzen voor de consumentenuitvoering zullen zeer waarschijnlijk een heel stuk lager liggen dan de 1.500 dollar voor de Explorer-editie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business