Nieuws

Telenet kondigt lancering van vernieuwde YELO TV aan

Binnenkort kan je je opnames bekijken op eender welk scherm: tablet, smartphone of pc. Bovendien wordt de gebruikstinterface van de HD digicorder in een nieuw jasje gestoken.

Binnenkort kan je je opnames bekijken op eender welk scherm: tablet, smartphone of pc. Bovendien wordt de gebruikstinterface van de HD digicorder in een nieuw jasje gestoken.

5 maart. Op die datum rolt Telenet de nieuwe "Yelo TV" app uit. Die steekt niet alleen in een nieuw jasje, het roze thema maakt plaats voor het typische geel/zwart dat we met Telenet associëren, maar er zit ook wat nieuwe functionaliteit in.

Naast live tv kijken (naar 43 zenders) en opnames programmeren, functies die nu al beschikbaar zijn, zal je vanaf dan ook opnames kunnen bekijken en wissen via Yelo TV. Hoera denken we dan, maar er zijn voorlopig wel wat beperkingen aan verbonden. Je kan maar opnames bekijken die tot twee maanden oud zijn en van slechts 20 zenders. Opnames die je kan bekijken zijn in de lijst duidelijk gemarkeerd met een geel oogje.

[related_article id=”160734″]

Die zenders zijn: VIER, VIJF, MTV, Nick JR, Disney Channel, NOS 1/2/3, Discovery, ACHT, Studio 100TV, Njam!, Libelle, Sporting Telenet 1/2, RTL-TVI, La Une, La Deux, La Trois en Club RTL. Het zal niemand ontgaan dat in die lijst heel wat belangrijke zenders ontbreken (Een, Canvas, 2Be, VTM en Vitaya). De recente lancering van Stievie zit daar ongetwijfeld voor iets tussen, maar Telenet liet weten dat het uiteraard verder onderhandelt met deze zenders.

Een andere beperking is dat je HD Digicorder niet in "deep sleep" of volledig uitgeschakeld (met bijvoorbeeld een schakelaar op een stekkerblok) mag staan om opnames te bekijken. Je mag de Digicorder dus enkel aan of uit zetten met de remote en "deep sleep" moet uitgeschakeld zijn in de menu"s. Dat is op zich geen probleem als er "s avonds iemand naar een opname wil kijken op zijn iPad terwijl er op tv iets anders bekeken wordt. Maar wie "s morgens op de trein een opname wil bekijken kan dus niet kiezen voor de energiezuinigste oplossing.

Nieuwe HD Digicorder interface

Ook de gebruiksinterface van de HD digicorder krijgt een nieuwe look én nieuwe functies. Die nieuwe look is volledig in HD, ziet er veel grafischer uit en licht volledig in lijn met die van de nieuwe app. Door interface navigeren zag er tijdens de demo bijzonder vlot uit.

Bovendien zal je HD Digicorder nu ook dienst doen als DLNA-client. Daarmee kan je foto"s, muziek en film die op een DLNA-server in je thuisnetwerk staan bekijken. Telenet liet weten dat de meest courante formaten ondersteund zullen zijn, hoe uitgebreid die lijst is weten we voorlopig nog niet. De functie zit in zowat alle moderne televisies reeds ingebakken, maar nu ze ook in de HD Digicorder zit komt ze voor meer mensen binnen handbereik.

Vereisten

Om de nieuwe HD interface te gebruiken moet je over de volgende zaken beschikken:

  • het recentste model HD digicorder (AD2100, in zwarte of grijze uitvoering)
  • een HD Ready TV, aangesloten op de HD digicorder via HDMI

Klanten die een bestaand, niet compatibel toestel hebben kunnen dat omruilen voor 39 euro.

Prijs en beschikbaarheid

Alle klanten krijgen de nieuwe HD digicorder menu"s, inclusief de nieuwe functies gratis. Ook Live tv kijken via Yelo TV, en het plannen en beheren van je opnames blijft gratis.

Opnames bekijken en mogelijk verdere nieuwe features zullen betalend zijn, zij dan slechts vanaf 2014. Tot dan kan je dus alles gratis proberen. Wat de uiteindelijke kost zal zijn liet Telenet niet weten.

De app zal beschikbaar zijn vanaf 5 maart voor iOS, Android. In mei volgt de versie voor Windows 8 tablets en de website.

De nieuwe setttopbox interface wordt vanaf 3 april uitgerold, eerst naar 5000 klanten, dan stap voor stap iedereen. De klant zal vrij kunnen kiezen of hij het nieuwe menu wil gebruiken.

Conclusie

Het TV landschap beweegt! Met de introductie van WeepeeTV en Stievie zijn er nu heel wat opties als je televisie wil kijken op allerlei schermen. Telenet kondigde eerder al aan dat je binnenkort ook zonder settopbox zal kunnen kijken. En met het vernieuwde Yelo TV biedt Telenet nu een unieke nieuwe feature, namelijk opnames elders bekijken. Helaas is het beperkte zenderaanbod ons wel een doorn in het oog. Ook de afwezigheid van een ruimere toegang tot "catch up tv" (Net/Ooit Gemist bijvoorbeeld) of een lichtere vorm ervan zoals het "licht uitgesteld kijken" van Stievie waarbij je tot 36 uur na de uitzending het programma nog kan opvragen lijken ons een gemiste kans. Al liet Telenet wel weten dat al deze opties mogelijk zijn. Eens te meer een kwestie van onderhandelen en financiën.

AndroidbeeldiosipadiphonemultimedianieuwsontspanningtelenettelevisietvWindowsyeloyelo tv

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals