Nieuws

Llama geeft je smartphone bewustzijn

Je telefoon onthoudt heel je agenda en wijst je in heel de wereld de weg. Maar dat je op het werk graag geen luide ringtone hebt, dat kan hij niet onthouden. De app Llama kan dat wel.

Met Llama kan je Androidtoestel leren hoe het zich moet gedragen op elke plaats. Ben je op het werk, dan gaat de ringtone uit. Als je thuis bent en de telefoon in het stopcontact steekt, gaat de gps uit. Het is allemaal spul dat de app Tasker tegen betaling doet, maar Llama doet het gratis en met een iets jovialere toon. Zo aanvaard je de gebruiksovereenkomst door op ‘Okey Doke!’ te klikken.

Als je Llama gaat gebruiken, moet je hem leren welke plekken voor jou een speciale betekenis hebben. Je thuis en je werk bijvoorbeeld. En daar moet je echt voor op de fysieke locatie langsgaan om de instelling te kunnen maken. Dat komt omdat de app geen gps of wifi gebruikt voor locatiebepaling, maar de herkenning van gsm-masten. De app slaat op welke gsm-masten er bij je thuis in de buurt staan en herkent die bij een tweede bezoek. Zo wordt er geen extra batterijleven verbruikt.

[related_article id=”158901″]

De app legt je uit hoe je alle instellingen maakt in een aantal tekstkaders. Normaal klik je die automatisch weg zonder te lezen, maar die van Llama zijn best nuttig. Lees ze dus toch maar. Zo leer je bijvoorbeeld ook dat je acties moet koppelen aan locaties. Thuiskomen is zo’n actie.

Aan alle acties kan je telefooninstellingenkoppelen. Zo maak je met Llama je smartphone net dat tikkeltje slimmer. Af te halen in de Google Play Store voor geen geld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business