Nieuws

MWC 2013: grootste telecombeurs ter wereld

Mobile World Congress in Barcelona is het evenement bij uitstek van de mobiele industrie. We geven een vooruitblik op wat we dit jaar kunnen verwachten.

Volgende week trekken de grootste spelers uit de mobiele industrie naar Barcelona voor het Mobile World Congress. Ook ZDNet zal met enkele redacteurs aanwezig zijn. We geven alvast een voorproefje van wat je kan verwachten, al is het nog maar een fractie van wat er allemaal op de beurs te beleven zal zijn.

Er is een algemene trend zichtbaar dat bedrijven hun toptoestellen tijdens eigen persevenementen voorstellen. Op die manier zijn ze natuurlijk zeker dat alle aandacht naar hun toestel gaat, en het niet wordt ondergesneeuwd door alle andere productaankondigingen. Toch blijft MWC een belangrijke beurs met veel nieuws.

Huawei wil Europa veroveren

Achter de schermen is Huawei een van de grootste leveranciers van 3G-netwerkapparatuur ter wereld, maar als smartphonemerk zijn ze bij ons nauwelijks bekend. Het Chinese bedrijf heeft in 2013 de ambitie om wereldwijd de derde grootste smartphonefabrikant te worden en we hopen dan ook heel wat nieuwe dingen te zien.

[related_article id=”161563″]

Onlangs kregen we in Brussel nog de 6,1 inch Ascend Mate voorgeschoteld en de verwachting is dat tijdens MWC een opvolger voor de Ascend P1 zal worden getoond.

Nokia pakt uit

Nokia heeft op maandag een grote persconferentie gepland met een focus op Windows Phones en de goedkope Asha-reeks. Nokia stelde vorig jaar tijdens MWC de Nokia 808 PureView (Symbian) voor. De Finnen zouden de PureView-technologie nu ook naar Windows Phone willen brengen en misschien krijgen we daar al iets van te zien in Barcelona.

Er doen ook al lange tijd geruchten de ronde over een Windows-tablet. Nokia zou er inderdaad over nadenken, maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat we hier al meer over te weten komen op MWC.

Asus doet mysterieus

Asus brengt een mysterieus metalen toestel naar het Mobile World Congress, maar het onderstaande filmpje laat ons voorlopig nog het raden naar wat de fabrikant precies zal aankondigen.

Samsung en HTC houden het stil

Samsung hield het vorig jaar stil tijdens MWC en kondigde de Galaxy S3 pas aan tijdens een eigen evenement in mei. Ook voor de Galaxy S4 is er dit jaar naar verluidt al een eigen evenement gepland in maart. Er is natuurlijk wel nog de Galaxy Note 8.0, die we vermoedelijk in Barcelona te zien krijgen.

HTC pakte vorig jaar op MWC wel nog uit met de nieuwe One X en One S. Maar dit jaar heeft de fabrikant de nieuwe vlaggenschipsmartphone, de HTC One, reeds voorgesteld tijdens een eigen persevenement in Londen. Het zal vermoedelijk dus stil blijven in het kamp van de Taiwanese fabrikant.

Uitbreiding bij Sony

Ook Sony heeft haar vlaggenchip voor 2013, de Xperia Z, reeds voorgesteld tijdens de Consumer Electronics Show vorige maand. Maar als het bedrijf dezelfde strategie als vorig jaar volgt, kunnen we ons op MWC aan een aantal kleinere en goedkopere varianten verwachten. Daarnaast is er natuurlijk ook de Sony Xperia Z tablet, die reeds in Japan werd aangekondigd, om naar uit te kijken.

LG belooft doorbraak

LG belooft een doorbraak op MWC en gooit met woorden als “premium”, “stijlvol”, “krachtig” en “innovatief”. Wat we daarvan mogen verwachten is minder duidelijk, maar er zal alleszins een opvolger voor de Optimus G en een vervolg van de Optimus L-reeks worden getoond.

Ubuntu, Firefox OS en Tizen

Hardware is één ding, software een ander. Canonical zal alvast aanwezig zijn met hun nieuwe Ubuntu-interfaces voor smartphones en tablets. Maar we hopen ook meer te zien van Mozilla’s mobiele besturingssysteem Firefox OS en Tizen, het geesteskind van Samsung in samenwerking met Intel.

Google blijft thuis

Hoewel Google nooit echt grote dingen heeft aangekondigd op MWC, heeft het bedrijf toch een reputatie opgebouwd met hun indrukwekkende standen tijdens de voorbije jaren. Maar dit jaar blijft de zoekgigant thuis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business