Nieuws

Nokia’s kaartendienst breidt uit met augmented reality

Nokia heeft tijdens haar persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona haar vernieuwde kaartendienst voorgesteld.

Nokia heeft tijdens haar persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona niet alleen vier nieuwe toestellen aangekondigd, maar ook een vernieuwde versie van haar gratis kaartendienst Nokia Maps voorgesteld.

Nokia Maps werd eerder al herdoopt tot Nokia Here en is een uitstekend alternatief voor Google Maps. Naast kaarten (Here Maps) biedt de applicatie ook turn-by-turn navigatie (Here Drive) en informatie over het openbaar vervoer (Here Transit).

[related_article id=”161563″]

Maar echt bijzonder is de integratie van Nokia’s augmented reality-technologie LiveSight. Die technologie herkent wat je door de cameralens van je telefoon ziet en legt daar een laag overheen met relevante locatiegebaseerde informatie of wegbeschrijvingen.

LiveSight voegt ook de digitale lens Place Tag aan de Lumia-toestellen toe. Door de locatiebepaling met beeldverwerking te combineren, voegt Place Tag een ‘stempel’ toe aan je foto’s met daarop relevante informatie over de plaats die je vastlegt op de foto. Zo kan je in feite een soort postkaart maken.

Nokia Here zit niet alleen standaard op de Lumia-telefoons, maar wordt ook voor Windows Phones van andere merken beschikbaar. Daarnaast zal ook het nieuwe Firefox OS van Mozilla toegang krijgen tot de kaartendienst van de Finse telefoonfabrikant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business