Nieuws

HP verkoopt weeskind WebOS aan LG

Hewlett-Packard verkoopt het mobiele besturingssysteem WebOS aan LG voor 1,2 miljard dollar. Het Koreaanse bedrijf gaat het in zijn slimme tv’s stoppen.

LG Electronics krijgt met de overname de broncode, personeel en de benodigde patenten van WebOS in handen, meldt Reuters. HP houdt dan wel weer controle over de clouddiensten van het Palm-besturingssysteem.

Topman Scott Ahn van LG zegt dat het besturingssysteem in eerste instantie zijn opwachting zal maken in zijn lijn slimme tv’s. Hij sluit echter niet uit dat WebOS ook in andere soorten toestellen zal opduiken, wat de deur openhoudt voor een rentree van WebOS op de smartphonemarkt.

[related_article id=”158662″]

HP kreeg WebOS in 2010 in handen met de overname van Palm, de noodlijdende producent van smartphones. De pc-bouwer stopte het mobiele besturingssysteem in verschillende smartphones en een tablet, maar liet het platform al snel in de steek na slechte ontvangst van de TouchPad-tablet.

Alternatief voor Google TV
Omdat het er even op leek dat HP helemaal uit de pc-business zou stappen, bleef WebOS verweesd achter. Tot eind 2011, toen de fabrikant besloot om het mobiele besturingssysteem aan de opensourcegemeenschap te doneren. Het is echter compleet onduidelijk wat er nog over is van die belofte nu WebOS in handen komt van LG.

Met de overname heeft LG een krachtig alternatief in handen gekregen voor Android, dat een hoofdrol speelt in een groeiend aantal slimme tv’s. Het zou ook een tegenhanger kunnen worden voor Google TV, het kwakkelende initiatief van de Amerikaanse zoekmachine.

Van WebOS naar Android
HP maakte de cirkel maandag compleet door zijn eerste tablet met het Android-besturingssysteem te lanceren. Volgens het Amerikaanse bedrijf is de goedkope Slate 7 maar een voorproefje van een hele batterij Android-tablets in het komende jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business