Nieuws

BePark speelt parkeerwachter op je smartphone.

BePark is een Belgische app die alle parkeersystemen wil automatiseren. Je kan met een beweging de slagboom kan openen, betalen en daarna de rekening in de bus krijgen. BePark wil nu zoveel mogelijk met andere parkeersystemen samenwerken om parkeren binnen België nog sneller en eenvoudiger te maken. Daarnaast denken ze ook aan uitbreiding binnen Europa.

Op de grote MWC-beurs is er een stand waar alle Belgische app-ontwikkelaars op worden verzameld. De stand is aanzienlijk groot en BE Park is een van de meest opvallende verschijningen. Deze jongens hebben een app ontwikkeld waarmee je in een mum van tijd een parkeerplaats kan vinden, direct kan betalen en de slagboom kan beheren. Klinkt indrukwekkend, maar het gebeurt allemaal met een tik op de app.


Maandelijkse factuur

Voordat je aan de slag kan met BePark, moet je kiezen met welke formule je wenst. Er is een prepaid formule waar je telkens geld kan opladen, of een postpaid formule waar BePark elke maand een factuur stuurt met je kosten.

[related_article id=”161563″]

De app is behoorlijk gebruiksvriendelijk, maar je hoeft zelfs geen smartphone te hebben om BePark te gebruiken. Mits een simpele SMS of een kort telefoontje kan je ook parkeren. David Millan Mené van BePark weet ons zelfs te vertellen dat bijna 80 procent van de gebruikers belt in plaats van zijn smartphone te gebruiken. Een verrassende ontwikkeling.


Bij elke samenwerkende parking staat voor de slagboom een pincode die je moet ingeven in je smartphone of moet doorbellen. Daarna gaat de slagboom automatisch open en kan je binnen rijden. Wanneer je opnieuw vertrekt, moet je simpelweg bellen of op je app een knop aantikken. De rekening volgt later. De tarieven zijn gemiddeld 30 tot 50 procent goedkoper, en als je heel dikwijls dezelfde parking raadpleegt is er een voordelig maandabonnement beschikbaar.

Beperkt aanbod

Op dit ogenblik zijn er 19 parkeermogelijkheden in Brussel en een enkele in Antwerpen. Dat is natuurlijk nog veel te weinig, maar BePark werkt actief samen met andere ondernemingen om dat aanbod zo snel mogelijk verder uit te breiden. Daarnaast is de stap naar het buitenland ook al gezet. Binnen een maand is Parijs en Madrid aan de beurt, terwijl ze in Amsterdam actief zoeken om te starten.

Je kan de BePark app downloaden op Android of iOS, andere mobiele besturingssystemen moeten nog even wachten. Moet je regelmatig in Brussel zijn? Dan loont het best wel eens de moeite om het te proberen. Anderen zullen nog even moeten wachten tot de dienst verder uitbreid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business