Nieuws

Acer lanceert twee nieuwe budgetsmartphones

Acer heeft op het MWC in Barcelona haar nieuwe productreeks voorgesteld en brengt ook bij ons binnenkort twee nieuwe smartphones uit.

Acer is misschien een kleinere speler op gebied van smartphones, maar brengt wel enkele interessante budgetmodellen. Op het Mobile World Congress in Barcelona kregen we de Liquid E1 en Liquid Z2 te zien.

Liquid E1: multimediasmartphone

De Liquid E1 is duidelijk gericht op de multimedialiefhebber, die ook zijn budget lief heeft. Twee luidsprekers met DTS-ondersteuning (Digital Theater Systems) en een uitgebreide equalizer zorgen voor een optimale geluidservaring. Het 4,5 inch qHD IPS-scherm heeft een resolutie van 960 op 540 pixels, en biedt een goede zichtbaarheid uit verschillende kijkhoeken.

[related_article id=”161563″]

Het toestel draait op een dual-core processor geklokt op 1GHz en heeft 1GB RAM-geheugen aan boord. Standaard is er 4GB opslagruimte, maar dat kan je uitbreiden via microSD. Naast de 5 megapixel-camera aan de achterkant, is er ook aan de voorkant een 0,3 megapixel-camera aanwezig. De Liquid E1 wordt geleverd met Android 4.1 Jelly Bean en heeft een batterij van 1760 mAh.

Een leuke feature op de Acer Liquid E1 is de ‘Moodagent’-app. Daarmee kan je afspeellijsten samenstellen op basis van je humeur. Het volstaat om met de schuivers aan te geven hoe boos of blij je bent en de app haalt nummers uit je muziekbibliotheek die daar mooi bij aansluiten. Wijzig de schuivers en ook je afspeellijst wordt onmiddellijk aangepast.

Ook ‘Float Caller’ is een leuke feature die je leven net dat beetje makkelijker maakt. Wanneer je wordt opgebeld, verschijnt een pop-up in plaats van dat je uit je huidige app wordt gehaald. Zo kan je eerst afwerken waar je mee bezig was alvorens op de oproep te reageren.

De Liquid E1 begint vanaf 199 euro. Voor 229 euro heb je de variant met dual-sim.

Liquid Z2: voor de smartphonemaagd

De Liquid Z2 is een instaptoestel dat zich specifiek richt op mensen die nog geen ervaring hebben met een smartphone. Daarom heeft het toestel een speciale app aan boord die de omgeving van je telefoon in die van een traditionele gsm veranderd. Zo kan je werken op de vertrouwde manier als je nog niet helemaal gewend bent aan het Android OS.

Nog opmerkelijk is dat de Liquid Z2 standaard op Android 4.1 Jelly Bean draait. De meeste fabrikanten grijpen voor hun instaptoestellen terug naar Android 4.0 of zelfs nog Android 2.3. Acer heeft de Liquid Z2 voorzien van een 1GHz-processor en 512MB RAM-geheugen. Standaard heeft het toestel 4GB opslagruimte, maar dat is opnieuw uitbreidbaar via microSD. Een 3 megapixel-camera en 1300 mAh-batterij maken het plaatje compleet.

Acer biedt de Liquid Z2 net als de Liquid E1 in twee varianten aan. De prijs begint vanaf 119 euro. Voor 129 euro krijg je de versie met dual-sim. Zowel de Liquid Z2 als de Liquid E1 zouden in de loop van maart bij ons in de winkels moeten verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business