Nieuws

Fishing Cactus: Belgische top in mobiele games

Mobiele spelletjes zijn big business, zolang ze maar goed gemaakt of innovatief zijn. Fishing Cactus heeft het onder de knie en is in volle groei. In vijf jaar tijd is het aantal mensen binnen Fishing Cactus gegroeid van 4 naar 30 mensen. Hoe hebben ze dat in hemelsnaam klaargespeeld? Door continu kwaliteit af te leveren, maar ook kwantiteit.

We moesten eerlijk toegeven dat we niet wisten dat Fishing Cactus een Belgische ontwikkelaar was tot we hen op het Belgische Paviljoen op Mobile World Congress zagen. We hebben het originele logo al wel eens bij een spel zien verschijnen, maar er was geen link met België. Fishing Cactus is een ontwikkelstudio waar games worden gemaakt voor mobiele platformen, pc en spelconsoles. Ze zijn oorspronkelijk gestart met vier ervaren AAA-spelontwikkelaars, en sindsdien kent Fishing Cactus een onvoorstelbare groei.

AAA-titels

[related_article id=”161563″]

Een blik op hun spellenaanbod maakt ineens duidelijk dat deze jongens al behoorlijk wat op de markt hebben gebracht. In 4 jaar tijd hebben ze meer dan 50 mobiele games uitgebracht op allerlei platformen. Enkele toppers daarin zijn Paf Le Chien (meest gedownloade betalende game op iPhone in Frankrijk in 2011) en Shift . Allebei simpele spelletjes, maar telkens goed uitgewerkt met veel niveau’s om lang te blijven spelen.


Hun toptitel die in de steigers staat, is Creatures 4. Hieraan werken ze al twee jaar continu met een team van 8 personen. Deze game verschijnt zowel op PC / Mac als voor Android en iOS. Het is veruit het meest ambitieuze project van Fishing Cactus waarmee ze wereldwijd nog meer in de kijker lopen. Bij zo’n grote titel hoort veel ontwikkeltijd, en Fishing Cactus heeft nog wel wat werk. De eerste beta tests starten pas deze zomer.

Samenwerkingen

Naast eigen games maken ze ook mobiele games voor opdrachtgevers zoals Ubisoft of SEGA. Het recente After Burner Climax is daar een goed voorbeeld van. Op deze manier kan je vlot nieuwe games maken zonder veel financieel risico.

Fishing Cactus is ook steeds op zoek naar interessante ideëen. Op MWC toonden ze ons Algo-Bot, een app die binnenkort op Android en iOS verschijnt. Met deze app kan je al spelend leren programmeren en logisch denken. De korte presentatie toont een veelbelovende app, maar het is nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen.

Het blijft trouwens niet alleen bij mobiele games. Ook titels voor de Nintendo 3DS, PlayStation Vita, Xbox 360 en PlayStation 3 komen aan bod. Het zijn steeds downloadtitels die je voor een kleine som geld online kan aankopen, maar ze zijn bijna allemaal succesvol. Fishing Cactus zoekt daarom ook continu extra werknemers om aan de grote vraag van apps en samenwerkingen te beantwoorden.

Mooie toekomst

Wat brengt de toekomst nog voor Fishing Cactus? Op dit ogenblik ziet alles er behoorlijk rooskleurig uit. Met het ambitieuze Free 2 Play browsergame Thormaë en de AAA-titel Creatures 4 gaat Fishing Cactus zijn stempel nog meer drukken op de gamewereld. Misschien zien we ze ooit nog een volwaardige AAA-titel ontwikkelen voor een van de grote spelconsoles, maar tot dan kan Fishing Cactus rustig groeien en ervaring opdoen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business