Nieuws

Ubuntu voor smartphones en tablets in actie

Canonical heeft Ubuntu voor smartphones en tablets meegebracht naar het MWC in Barcelona. ZDNet kreeg een demo van het besturingssysteem in actie.

Canonical heeft een duidelijk doel voor ogen in 2013: het Ubuntu-besturingssysteem naar de smartphone en tablet brengen. We bezochten de stand op het Mobile World Congress in Barcelona en kregen een uitgebreide demo voorgeschoteld.

Ubuntu voor smartphones en tablets ziet er erg gelikt uit en legt duidelijk de nadruk op de content. Alle functionaliteiten zitten onder de randen van het scherm verstopt, zodat je apps, foto’s of video’s de volledige aandacht krijgen. Het doet ons dan ook meteen denken aan de bediening van Windows 8 waar ook volop gebruik wordt gemaakt van de randen en verschillende veegbewegingen.

Het hele systeem werkt heel intuïtief en de twee versies sluiten perfect op elkaar aan. De tabletversie biedt alles wat de smartphoneversie te bieden heeft, maar voegt daar nog meerdere gebruikersaccounts en de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te draaien aan toe.

[related_article id=”161563″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business