Nieuws

Vooruitblik naar Microsofts TechDays

Microsoft organiseert op 5, 6 en 7 maart de Tech Days in Antwerpen. Ze nodigen specialisten uit die toelichting komen geven over de nieuwe technologie die Microsoft in het afgelopen jaar heeft gelanceerd: Windows 8, Windows Server 2012, Windows Azure, System Center en Windows Phone.

Microsoft organiseert op 5, 6 en 7 maart de Tech Days in Antwerpen. Ze nodigen specialisten uit die toelichting komen geven over de nieuwe technologie die Microsoft in het afgelopen jaar heeft gelanceerd: Windows 8, Windows Server 2012, Windows Azure, System Center en Windows Phone.

Inschrijven kan nog tot drie maart op de website van de Tech Days, maar Microsoftklanten en –partners mogen ook nog ter plekke inschrijven. Heel het evenement gaat door in Kinepolis in Antwerpen.

[related_article id=”161452″]

Sigrid Vandeweghe is de Microsoftdame die mee de Tech Days organiseert en we vroegen haar waar ze in deze elfde editie het meest naar uitkijkt.

Heb je een persoonlijke top drie van sprekers die dit jaar komen?
Voor de IT Professionals zijn dat Marcus Murray en John Craddock. Marcus Murray is een security-expert die op alle grote Microsoft events in de wereld heeft gesproken en daat telkens heel erg in de smaak valt.

John Craddock is een identity-expert is die niet alleen heel goede spreker is maar ook veel ervaring heeft in de consultancy voor zeer grote bedrijven. Hij deelt zijn kennis uit het bedrijfsleven graag en dat maakt het net zo interessant voor de deelnemers.

De ontwikkelaars die naar de Tech Days komen, zullen veel hebben aan de sessies van Jeff Prosise, Bart De Smet en Tim O’Brien. Prosise geeft op de TechDays sessies over HTML5, Windows Phone 8 en ontwikkeling voor de Windows 8 Store. Hij presenteert zijn informatie zodanig aantrekkelijk dat zijn uiteenzettingen van wereldklasse zijn. Een absolute meerwaarde.

Bart De Smet is een Belg die werkt bij Microsoft in Redmond, een fantastische in-depth spreker die sessies zal brengen rond de nieuwe TypeScript en developers meeneemt op een diepe duik in C# language features. Tim O’Brien is General Manager van ons team van technische evangelisten bij Microsoft Corporation. Hij gaat ons een blik achter de schermen geven in de Microsoft devices & services-strategie en wat dat betekent voor ontwikkelaars.

Maar eigenlijk hoeven we niet alle sprekers van ver te gaan halen. Ons doel is om een goede mix te vinden tussen internationale en lokale experts. Die lokale specialisten zijn meestal mensen die via het MVP(Most Valuable Professional)-programma door Microsoft erkend zijn als topexperts. Ze delen op een evenement als Tech Days hun kennis delen met de wereldwijde technische community.

Ik wil ook graag de verschillende sprekers van productteams binnen Microsoft aanhalen. Zij hebben niet alleen productkennis, maar spreken ook met de locale ITers om zo hun feedback mee te nemen in de ontwikkeling van toekomstige technologie. Voor Microsoft is deze gebruikersfeedback van het grootste belang.

De Tech Days gaan door op een andere locatie dan vorig jaar. Is de capaciteit ook uitgebreid?
Voor deze editie zijn we opnieuw naar Antwerpen uitgeweken omdat het ons toelaat meer mensen te ontvangen. Dit is een bijzonder TechDays-jaar omdat Microsoft nog nooit zoveel nieuwe producten op de markt heeft gebracht zoals Windows 8, Windows Server 2012, Office 2013, Windows Phone 8, Office 365, wat uiteraard betekent dat we nog meer te vertellen hebben dan in eerdere edities.

Er waren vorig jaar al sessies over Windows 8 en de nieuwe Office. Verandert er iets aan de sessies nu die producten beschikbaar zijn?
Het verschil met de vorige editie is dat we toen vooral lieten zien wat er zoal nieuw was; dit jaar gaan een stap verder en kunnen we onze klanten en partners vertellen hoe je de nieuwe technologie kan uitrollen, hoe je kan ontwikkelen voor de nieuwe platformen of waar je moet aan denken bij migraties. Het gaat dit jaar meer over ‘hoe’ dan over ‘wat is nieuw’.

Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld nog heel high-level sessies over Windows 8 ontwikkeling (bèta versies van API’s, tools), nu gaan we dieper en hebben we het over specifieke coding practices voor Windows 8-apps en over het delen van code tussen Windows 8 en Windows Phone 8 apps.

Hoeveel mensen hebben al ingeschreven? Is er nog plaats voor extra deelnemers?
Momenteel zijn er meer dan 2.500 deelnemers en aan de nog vele inschrijvingen die we dagelijks zien gaan we waarschijnlijk boven de 2700 eindigen. We hebben nog altijd plaats en inschrijven kan tot en met 3 maart op de website maar we geven onze klanten en partners nog altijd de kans om ter plekke in te schrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business