Nieuws

Chrome voor Android bespaart je data

Google volgt het voorbeeld van Opera en heeft de nieuwe bètaversie van Chrome voor Android voorzien van een functie die je dataverbruik beter beheerst.

Deze week is een nieuwe bètaversie van Chrome voor Android in de Google Play Store verschenen. De nieuwe versie beschikt over een experimentele functie om je mobiel dataverbruik te verminderen en het surfen te versnellen.

Wanneer je een website bezoekt, gaat die eerst via een door Google gehoste proxyserver, die de webpagina optimaliseert en doorstuurt naar je browser. Het principe is gelijkaardig aan de “Off-road”-functie in de nieuwe Opera voor Android.

[related_article id=”158901″]

Volgens Google zou je dataverbruik op deze manier 50 procent lager liggen. Om de functie te activeren surf je in de browser naar chrome://flags en kies je vervolgens “Enable Data Compression Proxy”. Als je zelf wil nagaan hoeveel bandbreedte je nu precies bespaart, surf je op je toestel naar chrome://net-internals en klik je op “Bandwith”.

Google maakt gebruik van datacompressie om de webpagina’s te optimaliseren. Wanneer de functie is geactiveerd, verloopt al het HTTP-verkeer via een SPDY-verbinding tussen de Chrome-browser op je telefoon en de Google-servers. Beveiligde verbindingen (HTTPS) gaan niet langs deze proxy.

Als je de nieuwe functie zelf wil uitproberen, kan je Chrome Beta voor Android downloaden in de Google Play Store. Wanneer de functie in de officiële versie terecht komt is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business