Nieuws

Registreer je werktijd met je mobiel toestel

Balanceer je voor je werk verschillende taken en moet je noteren hoeveel tijd je aan elke taak besteedt? Je Androidtoestel kan die vervelende taak verlichten.

Timesheet is een app die zoals de naam al doet vermoeden timesheets bijhoudt: een overzicht van de tijd die je aan verschillende taken spendeert. Op het einde van de dag, week of maand gooit de app alle gegevens in een Excel-bestand, zodat je de verdere administratie op een computer kan afhandelen.

Met Timesheet organiseer je je taken per project. Die verschillende projecten zijn handig als je zelfstandige bent en voor meerdere klanten werkt. Bij die projecten kan je ook een uurloon instellen, zodat je de app ook kan gebruiken om te weten hoeveel budget je al van een klant hebt opgemaakt. Mensen die deze app op een enkele werkplek gebruiken, kunnen de projecten instellen om verschillende aspecten van hun job apart te registreren zoals koffie zetten, website updaten, het jaarverslag opmaken of e-mailbeheer.

Als je voor een van je projecten begint te werken, selecteer je gewoon het project en je drukt op de start-knop. Als de taak gedaan is, druk je op stop. De app vraagt je vanzelf waar je mee bezig bent geweest. Dat vul je naar waarheid in. Je geeft ook aan of het hier om een betaalde taak ging. Als bonus kan je ook je gemoedstoestand invullen: van blij tot ongelukkig.

Je kan achteraf de gegevens per project bekijken. Je kan zien welke taken je hebt uitgevoerd en hoeveel tijd je daaraan spendeerde. De activiteit kan ook op een grafiek uitgetekend worden. Voor geavanceerdere analyse kan je natuurlijk nog heel de boel exporteren naar een Excel-bestand dat je via e-mail verstuurt naar een pc.

Verder automatiseren

Als je Android-toestel NFC ondersteunt, kan je de takenregistratie in verregaande mate automatiseren. Je moet dan eerst en vooral NFC-tags hebben. Die koop je apart. Je moet ook de extra add-on voor NFC installeren.

Met de extra NFC-aanvulling van Timesheet kan je een NFC-tag beschrijven met de naam van een project. Als je je Androidtoestel dan op de NFC-tag ligt, begint de app automatisch te registreren.

Zowel Timesheet als Timesheet NFC add-on zijn gratis te downloaden in Google Play Store voor zowel Android-telefoons als –tablets.

appappsbillingdownloadsregistratietijdsregistratietimesheet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals