Nieuws

DashClock: stijlvolle meldingen op je ontgrendelscherm

DashClock is een stijlvol widget voor het ontgrendelscherm van je Android en biedt een snelle blik op nieuwe meldingen, zonder je toestel te ontgrendelen.

Sinds Android 4.2 is het mogelijk om zelf widgets op je ontgrendelscherm te plaatsen. DashClock is een alternatief klokwidget met heel wat extra’s aan boord.

DashClock is een zijproject van Google-ontwerper Roman Nurik en is dan ook volledig ontworpen in de stijl van standaard Android 4.2.

Naast een klok, kan je extensies toevoegen om nog andere informatie op het ontgrendelscherm zichtbaar te maken. Zo krijg je onmidellijk toegang tot het weer, gemiste oproepen, ongelezen berichten, je agenda-items, nieuwe e-mails of je alarm.

[related_article id=”158901″]

Die meldingen verschijnen als kleine icoontjes naast de klok. Door met je vinger vanaf de klok naar beneden te vegen, krijg je meer uitgebreide informatie. Met een snelle blik krijg je dus al heel wat info, zonder je telefoon eerst te moeten ontgrendelen.

Bovenvermelde extensies zitten standaard in de app. Maar wat DashClock pas echt interessant maakt, zijn de extra extensies die je kan downloaden. Die worden gemaakt door enthousiaste gebruikers van DashClock en de verzameling groeit dan ook voortdurend.

Zo kan je bijvoorbeeld ook de staat van je batterij of je Facebook-updates makkelijk in het oog houden. Een echte aanrader is AnyDash, dat toelaat om meldingen van een willekeurige app naar keuze in DashClock weer te geven.

Je kan DashClock gratis downloaden uit de Google Play Store. Om van het widget gebruik te maken moet je toestel wel draaien op Android 4.2 of hoger. Weet je niet zeker welke versie jouw toestel gebruikt, dan kan je dat nagaan via Instellingen > Over de telefoon > Android-versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business