Nieuws

WhatsApp vliegt over naar BlackBerry 10

Een van de populairste 'killer apps' voor mobiele platforms maakt zijn opwachting op BlackBerry 10.

WhatsApp, de mobiele applicatie waarmee je gratis sms’jes kunt sturen via 3G of Wifi, prijst zichzelf altijd aan als een dienst die gebruikers op verschillende besturingssystemen met elkaar verbindt.

Toen het nieuwe BlackBerry 10 lanceerde, stond WhatsApp op het lijstje met genodigden. Maar het was toch even wachten voordat de populaire app zijn weg vond naar BlackBerry World.

Android- en iPhone-gebruikers zullen misschien hun schouders ophalen over de komst van WhatsApp naar het nieuwe BlackBerry-platform, maar het zijn vaak dit soort apps die mensen over de streep trekt om een nieuw platform uit te proberen.

[related_article id=”158662″]

WhatsApp is echter maar één van de apps die BlackBerry moet binnenhalen om zijn nieuwe besturingssysteem interessant te maken voor mensen die niet al klant bij ze zijn. Eerder werd al bekend dat publieksfavorieten als Skype en Instagram niet van plan zijn om een ‘native app’ te bouwen en in plaats daarvan een Android-kloon afvaardigen.


BlackBerry heeft inmiddels in een persbericht bekend gemaakt dat het topmodel Z10 begin april in België zal lanceren. Het liet inmiddels ook weten dat een klant een recordbestelling te hebben ontvangen van 1 miljoen Z10’s, al laat het in het midden wie die monsterorder dan heeft geplaatst.

Zodra de Z10 hier in de winkel verschijnt, kun je op ZDNet een volledige recensie van dit toestel en het nieuwe BlackBerry 10-platform verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business