Nieuws

Microsoft hervat gepauzeerde update Windows Phone 7.8

Microsoft is verder gegaan met het uitleveren van Windows Phone 7.8, nadat het een probleem heeft gerepareerd met hangende programmategels.

Microsoft is verder gegaan met het uitleveren van Windows Phone 7.8, nadat het een probleem heeft gerepareerd met hangende programmategels.

Microsoft begon in januari met het uitrollen van een update voor toestellen met Windows Phone 7.5 Mango, die gebruikers de mogelijkheid geven om meer programmategels op hun startscherm te plaatsen.

Dat was een goedmakertje richting de mensen die een Windows Phone-toestel van de eerste generatie hadden gekocht en niet konden opwaarderen naar opvolger Windows Phone 8.

[related_article id=”158256″]

Maar tijdens de distributie ontdekte Microsoft dat sommige toestellen na de update problemen hadden met ‘live tiles’ die vast bleven zitten. Deze dynamische programmategels zijn een belangrijk onderdeel van Microsofts kijk op het weergeven van sociale informatie in Windows Phone. Ook zouden er problemen zijn met leeglopende batterijen na het installeren van Windows Phone 7.8.

Volgens The Verge was telco Vodafone Duitsland begin maart tijdelijk gestopt met het doorvoeren van de updates, totdat de plooien waren gladgestreken. Nu is de distributie weer hervat.

Nog lang niet alle toestellen hebben inmiddels de begeerde update ontvangen. We hebben daarom in het verleden een artikel geschreven over hoe je de update er toch doorheen kunt persen als je de 7.8-versie nog altijd niet hebt kunnen installeren.

Het updateproces van Windows Phone demonstreert goed het verschil tussen de methode van Apple en die van concurrerende platforms. Terwijl nieuwe versies van iOS vaak de dag na introductie voor de meeste Apple-toestellen beschikbaar zijn, zitten gebruikers van Android en Windows Phone vaak maandenlang te wachten op grote verbeteringen van het besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business