Nieuws

Feedly verwelkomt 500.000 ‘vluchtelingen’ Google Reader

Gebruikers van Google Reader vluchten massaal naar concurrent Feedly nu Google de stopzetting van de online RSS-dienst aankondigt. Maar het protest tegen de beslissing zwelt nog steeds aan.

Feedly, een van de vele alternatieven voor het beheren van RSS-nieuwsfeeds, kondigde vrijdag op zijn blog aan dat het in 48 uur tijd meer dan een half miljoen gebruikers heeft mogen verwelkomen. Dit was een reactie op de aankondiging dat Google Reader in de zomer van 2013 zijn deuren zal sluiten.

Om de toeloop aan te kunnen, heeft Feedly zijn bandbreedte vertienvoudigd en nieuwe servers in gebruik genomen. De dienst had al een beetje verwacht dat Reader met pensioen zou sturen en had een kloon gemaakt van de Google Reader API (Project Normandy), waardoor de overstap een stuk eenvoudiger is dan bij concurrenten.

“Wanneer Google Reader zijn deuren sluit (1 juli 2013), zal Feedly zorgen voor een naadloze overgang naar de Normandy-backend”, schrijft de maker.

[related_article id=”158901″]


Om nieuwkomers een warm welkom te bieden, heeft Feedly ook een instructiegidsd online geplaatst die moet helpen om het meer te doen lijken op Googles RSS-dienst. Het heeft daarnaast aangegeven dat het komende maand de uptime zo hoog mogelijk zal proberen te houden en wekelijks nieuwe functies zal toevoegen, eventueel op vraag van de nieuwe gebruikers.

De volksverhuizing betekent niet dat de gebruikers van Google Reader hun lievelingsdienst al helemaal opgegeven hebben. Verschillende online petities smeken de Amerikaanse zoekmachine om terug te komen op zijn beslissing en de teller is inmiddels al opgelopen naar meer dan 100.000 handtekeningen. 

Feedly is lang niet het enige alternatief voor het verdwijnende Google Reader. Vorige week maakten we een korte opsomming van goede uitwijkmogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business