Nieuws

Topman BlackBerry: Interface iPhone is gedateerd

BlackBerry-topman Thorsten Heins noemt de softwareschil van de iPhone in een interview gedateerd en vindt dat Apple het zich niet kan veroorloven om stil te staan.

BlackBerry-topman Thorsten Heins noemt de softwareschil van de iPhone in een interview gedateerd en vindt dat Apple het zich niet kan veroorloven om stil te staan.

Heins deed zijn uitspraken in een interview met de krant The Australian Financial Review, waar de topman betoogde dat Apple lof toekomt voor zijn prestaties, maar het risico loopt om ingehaald te worden door de concurrentie.

“Apple heeft fantastisch werk geleverd met het op de markt brengen van touchtoestellen….. Er is een reden waarom ze succesvol waren, en we moeten dit ook toegeven en respecteren”, zegt Heins.

“Het punt is alleen dat je nooit kunt stilstaan”, gaat Heins verder. “Dat geldt ook voor ons. De lancering van BB10 heeft ons slechts in de startrij geplaatst van de Grand Pix voor de mobiele markt en nu moeten we die zien te winnen.”

Heins doelt op het feit dat iOS, het besturingssysteem dat Apple zes jaar geleden lanceerde voor de iPhone, en later iPad, in essentie weinig is veranderd in de tussentijd. Inmiddels is Android volwassen geworden en hebben Windows Phone, en nu dus ook, BlackBerry 10 hun opwachting gemaakt.

Beide nieuwkomers voegen iets nieuws toe aan de smartphonebediening, waarbij Heins vooral het efficiënte multitasken van BlackBerry’s nieuwe besturingssysteem roemt. Het schermformaat van het nieuwe paradepaardje, de BlackBerry Z10, wijst er bovendien op dat de Canadese fabrikant zich manoeuvreert als directe concurrent van de iPhone.

Hoewel de druk op Apple toeneemt om iOS bij de tijd te brengen, heeft het bedrijf uit Cupertino nog altijd enkele machtige troeven in handen. Mobiele ontwikkelaars brengen hun beste apps nog altijd standaard eerst uit op iOS en de interface van de iPhone/iPad heeft tot nu toe nog altijd niet geleid tot een merkbare daling van de verkoop.

bb10blackberryblackberry 10designinterfaceiosipadiphonekritieknieuwsvernieuwing

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals