Nieuws

Nieuwe Xbox laat geen tweedehandsspellen toe

Nieuwe gelekte documenten lijken het gerucht te bevestigen dat de nieuwe Xbox-console van Microsoft geen tweedehandsspellen zal toelaten.

Vorige maand doken al geruchten op dat Microsoft zou werken aan een systeem om het spelen van gebruikte spellen tegen te gaan in de nieuwe Xbox-console. Nieuwe gelekte documenten lijken dat gerucht nu verder te ondersteunen.

Vgleaks, dat eerder al accurate specificaties voor de nieuwe console lekte, heeft nu screenshots van een Xbox Development Kit gepubliceerd. Als onderdeel van een hardware-overzicht vermelden deze documenten dat de Xbox een voldoende grote harde schijf zal krijgen, om “een groot aantal games op te bewaren”.

[related_article id=”161452″]

Alle spellen zullen op de harde schijf worden geïnstalleerd en “spelen vanaf de optische schijf zal niet worden ondersteund”. Xbox 360-spellen kunnen ook al op de harde schijf worden geïnstalleerd, maar ze vereisen wel dat het schijfje in de console zit. Dat zou bij de nieuwe Xbox na installatie niet meer noodzakelijk zijn.

De verplichte installatie van games ondersteunt de eerdere geruchten dat Microsoft het spelen van tweedehandsspellen op de nieuwe console wil tegengaan, door activatiecodes aan de spellen toe te voegen. De gelekte documenten verwijzen bovendien naar een console die altijd online moet zijn, waardoor online activatie en identificatie inderdaad tot de plannen lijken te horen.

De informatie in de Development Kit maakt ook melding van een nieuwe hooggevoelige Kinect-sensor die bij elke console zal worden verkocht. De nieuwe sensor zou niet langer over een tilt motor beschikken, waardoor hij veel kleiner zal zijn dan de huidige versie.

Microsoft zal de nieuwe Xbox-console naar alle waarschijnlijkheid tijdens de E3-beurs officieel voorstellen. Een lancering zal vermoedelijk voor de feestdagen eind dit jaar gepland zijn.

consoledurangogamesgeruchtmicrosoftmultimedianieuwsontspanningvideospelxboxxbox 720

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN