Nieuws

Prijs van mobiel internet daalt te traag

De prijs voor mobiel dataverkeer voor de zakelijke markt is het voorbije half jaar gedaald met amper 5 procent. Ook is de fiscale behandeling van mobiel werken veel te complex.

Uit de halfjaarlijkse Mobile Data Prijsindex van BELTUG, de Belgische vereniging van ICT-managers, blijkt dat de prijs voor mobiel dataverkeer voor de zakelijke markt het voorbije half jaar gedaald is met vijf procent.

De organisatie verwacht voor de komende zes maanden een gelijkaardige daling. “Op het eerste gezicht lijkt dat een mooi resultaat”, zegt directeur Danielle Jacobs. “In werkelijkheid is het zwak in deze snel evoluerende markt.” Volgens Jacobs laten de providers de bedrijven in de kou staan. “Bedrijfsleiders zijn gefrustreerd door de opeenvolgende promoties voor de consumentenmarkt.” De Mobile Data Prijsindex werd samengesteld aan de hand van een rondvraag bij 142 KMO’s en overheidsinstellingen.

Vergiftigd geschenk
BELTUG maakt zich ook zorgen over de ingewikkelde regels rond privégebruik van smartphones en tablets van de werkgever. “Een stimulerende fiscaliteit zou tegemoetkomen aan de groeiende behoefte aan meer mobiliteit”, stelt de organisatie. Ze noemt de huidige fiscale en parafiscale regels rond het privégebruik van mobiele toestellen ‘demotiverend, ouderwets, contraproductief en onjuist.’

“De gelijkschakeling van het ‘voordeel alle aard’ (VAA) voor tablet en pc was een foute beslissing,” zegt Danielle Jacobs. “Het privégebruik voor de werknemers is nu een vergiftigd geschenk. Wij vragen een verlaging van het forfaitaire bedrag VAA voor pc’s en tablets en een billijke forfaitaire oplossing voor de smartphone. Het vastgelegde bedrag van 180 euro per pc of tablet per jaar is veel te hoog. De prijzen van pc’s zijn sterk gedaald. Wie zijn toestel 4 jaar gebruikt, betaalt nu maar liefst 720 euro.”


 

managermobiel internetnieuwsprovidersmartphonetablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals