Nieuws

Ook Google zou aan een smartwatch werken

Na Apple en Samsung zou ook Google over een computerhorloge nadenken. Het gadget zou worden ontwikkeld door het Androidteam.

Een nieuw verschijnsel is het computerhorloge zeker niet, Sony heeft al een tijdje een SmartWatch op de markt en verschillende (kleinere) fabrikanten introduceren hun eigen alternatieven, maar het lijkt er op dat het gadget dit jaar pas echt zal doorbreken.

Naast de geruchten dat bij Apple een team van honderd man aan de ontwikkeling van een smartwatch werkt, kwamen we eerder deze week te weten dat ook Samsung met een computerhorloge bezig is. The Financial Times meldt nu dat ook Google op de kar springt.

Volgens de krant zou Googles computerhorloge door het Androidteam ontwikkeld worden, in plaats van in het “Google X Lab”, waar onder meer Project Glass het licht zag. Dat zou kunnen betekenen dat Google het horloge veel sneller op de consumentenmarkt wil krijgen.

[related_article id=”158901″]

Google heeft in 2011 al een patentaanvraag ingediend voor een smartwatch met een interactieve interface en een dubbel scherm dat openklapt. Maar het is natuurlijk niet gezegd dat het horloge dat in ontwikkeling is hier op zal lijken.

Een Androidhorloge zou niet alleen een interessante aanvulling kunnen worden voor je smartphone, maar ook voor de computerbril Google Glass.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business