Nieuws

Vroege versie Windows Blue gelekt

Beelden van een gelekte vroege versie van Windows Blue tonen interface-aanpassingen en gloednieuwe standaard-apps.

Het ziet er naar uit dat een vroege versie van Windows Blue gelekt is. Het resultaat is een reeks nieuwe schermafbeeldingen en videofragmenten die de interface-aanpassingen van de Windows 8-opvolger tonen.

Als de gelekte versie echt is, ziet het er naar uit dat Windows Blue flink wat functionaliteiten uit het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 zal overnemen. Zo duiken er bijvoorbeeld meer tabletvriendelijke bedieningselementen op zoals de mogelijkheid om het startscherm aan te passen zonder hiervoor naar het configuratiescherm te moeten gaan. Nog een andere functie is de vernieuwde snap view waarmee je twee of vier programmavensters netjes over het scherm kunt verdelen voor multitasking.

[related_article id=”161452″]

Windows Blue is de opvolger van Windows 8. Het is echter niet Windows 9, maar eerder een update van Windows 8. Microsoft zou deze update in de zomer willen lanceren voor computers. Een update voor Windows Phone, Windows Server en Windows-diensten en apps zou niet veel later volgen.

Heel wat websites tonen schermafbeeldingen en videofragmenten van de zogenoemde Build 9364. Dit YouTube-filmpje toont flink wat informatie:

Windows Blue zou volgens deze beelden nieuwe standaardapps bevatten zoals een strakke calculator, een alarm, een sound recorder en ‘Movie Moments’ app . Voor nog meer screenshots en filmpjes kun je op deze websites terecht: Screenshotgalerij op Dropbox, The Verge, Supersite for Windows, Microsoft Collection Book site.

De gelekte beelden tonen niet spectaculair veel interface-aanpassingen. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat Microsoft geen grote interface-vernieuwingen wil integreren in de update. Ofwel wil de multinational deze nieuwe features pas op het allerlaatste moment vrijgeven.

Microsoft wil voorlopig niet reageren op vragen van onze Amerikaanse collega’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business