Nieuws

Jelly Bean draait op 1 op 4 Androidtoestellen

Naar maandelijkse traditie heeft Google weer de huidige ditributiecijfers van de verschillende Androidversies gepubliceerd. Maar deze keer zien die cijfers er iets anders uit.

Google publiceert aan het begin van elke maand een huidige stand van zaken van de verdeling van de verschillende Androidversies. Dat is ook deze maand het geval, maar de cijfers zien er deze keer toch iets anders uit.

Vanaf nu wordt de data verzameld voor elk toestel dat de Google Play Store bezoekt. Voorheen werden de gegevens al verzameld wanneer een toestel simpelweg incheckte op de servers van Google. Door deze aanpassing hoopt Google een accurater beeld te geven van de verdeling bij actieve Androidgebruikers.

[related_article id=”158901″]

De nieuwe cijfers geven dan ook meteen een ander beeld ten opzichte van vorige maand. Waar Jelly Bean (4.1 en 4.2) begin maart goed was voor iets meer dan 16 procent, bedraagt dat cijfer nu al 25 procent. Het aandeel van Ice Cream Sandwich (4.0) is daarentegen min of meer gelijk gebleven, net onder de 30 procent.

Gingerbread (2.3) is voor Android, wat XP is voor Windows. Het systeem is verouderd, maar is nog steeds op een aanzienlijk deel van de Androidtoestellen terug te vinden. Maar het aandeel van Gingerbread daalt gestaag en dook deze maand net onder de 40 procent.

De algemene trends blijven zich verderzetten. Jelly Bean wint steeds meer marktaandeel, terwijl Gingerbread moet inboeten en Ice Cream Sandwich min of meer stagneert.

Volgende maand zal Google naar alle waarschijnlijkheid Key Lime Pie (Android 5.0) voorstellen. Dan zullen de kaarten opnieuw herschud worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business