Nieuws

Virtuele munt Bitcoin krijgt klappen na DDoS-aanval

Een DDoS-aanval lijkt voorlopig een einde te hebben gebracht aan de exponentiële groei van de waarde van de virtuele munt Bitcoin.

Een DDoS-aanval op een van de grootste online Bitcoinmarkten ter wereld lijkt de exponentiële waardevermeerdering van de virtuele munt een (tijdelijke) halt toe te roepen.

In 2012 steeg de waarde van Bitcoin gestaag van rond de 5 dollar tot ongeveer 13 dollar in januari 2013. Sindsdien is de waarde op enkele maanden tijd exponentieel toegenomen tot om en bij de 134 dollar. De toename is voor een groot deel te danken aan de Europese bankencrisis.

Op 3 april piekte de Bitcoin op een waarde van 147 dollar, alvorens te stabiliseren rond 127 dollar. Het was meteen het tweede grootste waardeverlies voor de virtuele munt van de afgelopen twee jaar.

Het waardeverlies valt samen met storingen op Mt Gox, een van de grootste online Bitcoinmarkten ter wereld. Mt Gox verklaarde officieel dat de storingen het gevolg waren van het hoge aantal transacties dat werd uitgevoerd, maar gaf later via Twitter toe dat het om een DDoS-aanval ging.

Op hetzelfde moment maakte de Bitcoin-portefeuilledienst Instawallet bekend dat het de dienst voor onbepaalde tijd staakt, terwijl er wordt gewerkt aan een nieuwe architectuur om enkele beveiligingsproblemen te voorkomen.

Bitcoin kende haar grootste waardeverlies in augustus 2012. De waarde daalde toen met maar liefst 23 procent na de sluiting van Bitcoin Savings & Trust.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business