Nieuws

Frankrijk schakelt burgers in voor cyberdefensie

Frankrijk heeft een netwerk van burgerlijke cyberverdedigers opgericht, dat moet helpen om van cyberdefensie een nationale prioriteit te maken.

Het Franse ministerie voor defensie heeft een netwerk van burgerlijke cyberverdedigers opgericht, dat het land moet helpen opboksen tegen online bedreigingen. Toch lijkt de groep niet tot doel te hebben om cyberbedreigingen daadwerkelijk te bestrijden.

Het netwerk van cyberdefensiereservisten wordt wel verwacht om bij te dragen aan het debat rond cyberbedreigingen, de bewustmaking van de burger en het organiseren van evenementen die helpen van cyberdefensie een nationale prioriteit te maken.

[related_article id=”161920″]

De groep bestaat momenteel uit een veertigtal burgers die allemaal op professioneel vlak of uit eigen interesse bezig zijn met cyberveiligheid en hun ervaring willen delen. Het netwerk is verdeeld in zes werkgroepen, die elk hun eigen doelgroep en taken krijgen toebedeeld.

Hoewel het netwerk van burgerlijke cyberverdedigers gelinkt is aan het Franse leger en het Nationaal Agentschap voor IT Security, werd het niet opgericht om op operationeel vlak mee te werken aan de strijd tegen cyberbedreigingen. Haar belangrijkste taak is bewustmaking.

De groep komt voort uit suggesties die door de Franse senator Jean-Marie Bockel werden opgesomd in de parlementaire studie Cyberdefence: a global challenge, a national priority, die in juli 2012 al werd gepubliceerd. Daarin roept Bockel op tot meer samenwerking tussen de publieke en private sector op het gebied van cyberveiligheid.

Er werd in Frankrijk al langer gevraagd naar een betere dialoog tussen de publieke sector en bedrijven op gebied van cybercriminaliteit. Die dialoog wordt steeds belangrijker omdat IT-systemen vandaag vaak door privébedrijven worden beheerd, maar wel steeds meer onderdeel gaan uitmaken van kritieke infrastructuren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business