Nieuws

Samsung onthult Galaxy Mega: missing link tussen smartphone en tablet

Samsung neemt de voorsprong in de wedstrijd om wie de grootste smartphone heeft, met de Samsung Galaxy Mega, een Android-smartphone met een 6,3 inchscherm.

De Galaxy Mega is een nieuwe lijn voor Samsung die het beste van twee werelden moet bieden. Deze serie zal het mobiele gemak van een Androidtelefoon moeten bieden met de kracht en de mogelijkheden van een (kleine) tablet.

Vooral op de Samsung Galaxy Mega 6.3 zul je heel fijn kunnen internetten, gamen en video’s bekijken. Door de aanwezigheid van een splitscreenmogelijkheid zul je twee applicaties naast elkaar kunnen draaien.

Natuurlijk zullen de toestellen in deze serie ook voorzien van nieuwe functies die met de Galaxy S4 zijn aangekondigd in New York. Group Play, Watch On, Link, S Translator en ChatOn op Galaxy Mega zijn allemaal vertegenwoordigd; eigenlijk het enige wat we missen is S Health.

[related_article id=”161563″]


Samsung Galaxy Mega 5.8
De kleinste Galaxy Mega is voorzien van een 5,8 inch qHD (960 x 540) beeldscherm met een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een 1,9 megapixel-camera aan de voorzijde. Er ligt een 1,4 GHz dual-core-processor met 1,5 GB RAM in dit toestel en het toestel beschikt onder andere over Bluetooth 4.0.

Zo’n groot beeldscherm heeft een grote accu nodig (2600 mAh) en het toestel zal draaien op Android 4.2. Het interne geheugen is 8GB en kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. De afmetingen zijn 162,6 x 82,4 x 9,0 mm, en hij weegt 182 gram.


Samsung Galaxy Mega 6.3
Voor wie 5,8 inch nog een beetje aan de kleine kant is, heeft Samsung de Galaxy Mega 6.3 gemaakt. Dit toestel heeft een 6,3 inch PLS HD-beeldscherm met een dual-core 1,7 GHz-processor en 1,5 GB RAM-geheugen.

Aan de achterzijde zit een 8 megapixel-camera en aan de voorkant kun je videobellen of een ‘selfie’ maken met een 1,9 megapixel-camera. Een groter beeldscherm heeft meer stroom nodig dus ligt er in dit toestel een 3200 mAh-accu om te zorgen dat je een dag lang plezier kunt hebben van dit toestel.

De afmetingen van dit toestel zijn 167,6 x 88 x 8,0 mm en het gewicht is 199 gram. De Androidversie zal 4.2 zijn en voor het interne geheugen kun je bij de Galaxy Mega 6.3 kiezen tussen een 8 of 16 GB-versie en dat is ook weer uit te breiden tot 64 GB.

In Nederland zal de Galaxy Mega 6.3 vanaf juni in de winkel liggen voor een adviesprijs van 599 euro incl. BTW. Helaas is het nog niet bekend of de reuzentelefoon naar België zal komen en, zoja, voor welke prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business