Nieuws

Google doet toegevingen aan EU om boete te voorkomen

De internetgigant blijkt nu toch toegevingen te doen aan de Europese Unie om een torenhoge boete in verband met de antitrustwetgeving te voorkomen.

Het ziet er naar uit dat Google wel eens zonder boete onder de antitrustzaak van de Europese Unie zou kunnen komen.

Reuters meldde gisteren dat Google een nieuwe document ingediend heeft met toegevingen om – na ruim twee jaar – een einde te maken aan de aanslepende gerechtelijke procedures. Het persbureau zegt ook van een anonieme bron te horen gekregen hebben dat Google plannen heeft om haar eigen diensten te labelen in de zoekresultaten zodat duidelijk is wanneer het bedrijf naar zichzelf linkt.

[related_article id=”158901″]

De afgelopen twee jaar kwam het antitrustschandaal van Google vaak in de belangstelling. Eurocommissaris Joaquin Almunia vertelde in januari nog aan de Financial Times dat Google de manier waarop ze haar zoekresultaten voorstelt moest veranderen. Anders zouden er fikse boetes volgen.

Google diende daarom eind januari een nieuw voorstel in. Na onderhandelingen met de Europese antitrust autoriteiten is er nu een formeel verzoek ingediend. Wellicht is het vergelijkbaar met de schikking die de zoekgigant gemaakt heeft met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC).

De FTC dwong Google begin dit jaar om een hele lijst aanpassingen door te voeren op vlak van haar zoekbeleid en patentgebruik door de overname van Motorola Mobility.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business