Nieuws

Windows 7-pc’s crashen na rotte veiligheidsupdate Microsoft

Een falende veiligheidsupdate zorgt voor crashende Windows-pc's. Microsoft trekt de update weer in en adviseert gebruikers het onding te verwijderen.

De veiligheidsupdate, die onderdeel uitmaakt van de laatste editie van Microsofts maandelijkse Patch Tuesday, bezorgt bij een aantal Windows-gebruikers een BSOD als ze de computer na installatie herstarten.

Bij anderen, zo zegt de Amerikaanse site Infoworld, die Kaspersky’s antivirusbescherming draaien, begint een pc na elke systeemstart met een schijfcontrole. Het probleem doet zich voor bij Windows-machines die Endpoint Security of Kaspersky Anti Virus voor Workstations/Server 6.0 draaien en de beveiliger adviseert hen om de update te verwijderen.

Het probleem lijkt zich voorlopig alleen voor te doen bij toestellen die draaien op de Braziliaanse versie van Windows 7 (32-bit en 64-bit), maar ook andere Windows 7-systemen lijken last te hebben van het probleem.

[related_article id=”161452″]

Microsoft heeft de gewraakte veiligheidsupdate inmiddels ingetrokken en adviseert zijn klanten om het te verwijderen als ze de update inmiddels hebben geinstalleerd. Toch lijkt de kans klein dat een groot aantal Windows-gebruikers last zullen hebben van het probleem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business