Nieuws

Rapport: Bing bevat meer malwaresites dan Google

Een onafhankelijk virustestlab concludeert dat zoekmachines soms moeite hebben om alle malwaresites uit hun zoekresultaten te krijgen. En Microsofts Bing is daar slechter in dan Google.

Hoewel de meeste zoekmachines maatregelen in huis hebben om hun gebruikers te beschermen tegen malware, gebeurt het toch regelmatig dat besmette websites bovenaan de zoekresultaten terecht komen.

Dat concludeert het Duitse AV-test, een onafhankelijk testlab dat zich normaliter bezig houdt met het beoordelen van de efficiëntie van antivirussoftware. De organisatie testte (PDF) over een periode van anderhalf jaar 40 miljoen websites in zeven verschillende zoekmachines en vond een bijzonder klein aantal besmette sites: 5.000 sites, ofwel 0,000125 procent van het totaal.

Bing slordiger
Google en Bing, die beiden werden getest met 10 miljoen websites, waren van alle zoekmachines het beste in verwijderen van malwaresites. Maar het moet toch worden opgemerkt dat er een flink verschil was tussen de twee. Bing miste 1.285 sites, terwijl dat bij Google maar 272 exemplaren waren.

[related_article id=”158901″]

AV-test waarschuwde daarnaast dat cybercriminelen steeds beter worden in het manipuleren van de zoekresultaten, waarbij ze Search Engine Optimisation (SEO) gebruiken om hun besmette lading bovenaan de lijst te krijgen. Gebruikers lijken meer vertrouwen te hebben in de hoogst geklasseerde resultaten, wat tot gevaarlijke situaties kan ledein.

Ondanks dit toenemende gevaar is de kans blijkbaar bijzonder klein dat je op een site klikt die een trojan naar je pc haalt. Zorg daarom dat je antivirussoftware de laatste definities bevat en controleer of je software de nieuwste versies draait.

Verschillende beveiligingsbedrijven hebben daarnaast diensten in huis om verdachte links te kunnen controleren, zoals AVG Linkscanner, Norton Safe Web of McAfee SiteAdvisor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business