Nieuws

Libon: Skype-alternatief op Android uit onverwachte hoek

Libon, een gratis mobiele VoIP-app van het Franse Orange, arriveert op Android en gaat direct de concurrentie aan met Skype, via instelbare visuele voicemail en HD-videogesprekken als wapens.

Telecomproviders krijgen vaak het verwijt dat ze innovatie proberen tegen te houden en Voice over IP (VoIP) is een innovatie die hen flink in de problemen zou kunnen brengen. Het Franse Orange wacht niet de bom barst en startte eerder dit jaar met een eigen VoIP-app voor iPhone, die deze week op Android arriveert.

Libon is in essentie een directe concurrent voor Skype, de welbekende VoIP-dienst die miljoenen eigenaren van pc’s en smartphones gebruiken voor het plegen van telefoongesprekken over een dataverbinding.

De makers voegen daar enkele interessante extra’s aan toe, waarbij vooral de instelbare visuele voicemail in het oog springt. Daarmee kun je persoonlijke boodschappen voor verschillende contacten instellen, zodat collega’s en je vriendin niet hetzelfde te horen krijgen.

[related_article id=”160734″]

Libon heeft ook de mogelijheid in huis om gesproken voicemailboodschappen om te zetten in tekst en maakt een automatische backup van gesprekken, berichten en voicemails naar zijn online portaal.

Orange biedt Libon uiteraard aan bij zijn eigen klanten, maar het bijzondere is dat het iedereen vrij staat om de apps te downloaden en gebruiken. Je kunt dan, net als bij Skype, voor een klein bedrag per maand ook gesprekken voeren met mensen die de app niet hebben geïnstalleerd.

Volgens The Next Web wil Orange de komende maanden via zijn partners Libon ook gaan aanprijzen in andere markten. We zijn erg benieuwd of en wanneer Libon ook op lokale niveau zal worden geïntegreerd met abonnementen, maar tot die tijd kun je de apps zeker al proberen op je eigen toestel.

Kijk voor de Android-versie trouwens eerst goed of je toestel wordt ondersteund, want niet alle smartphones lijken Libon te kunnen draaien.

Download Libon voor iPhone bij de iTunes App Store of download de gloednieuwe Android-versie bij Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business