Nieuws

Earth Day 2013-doodle viert complexiteit van de aarde

Voor de drieënveertigste dag van de Aarde, heeft Google een complexe en subtiel geanimeerde Google Doodle gemaakt over ons altijd veranderende landschap.

Google viert Earth Day 2013 met een van zijn drukste en subtielst geanimeerde doodles. Je moet er zelfs zo je aandacht bij houden dat Google een checklist heeft voorzien, zodat je niets mist.

De doodle geeft je een beeld van de vier seizoenen die onze planeet doormaken en toont daarbij ook een deel van zijn fauna en flora.

[related_article id=”158901″]

“Vandaag vieren we Earth Day met een interactieve doodle die de wonderen van de natuur vat,” zeft doodlemaker Leon Hong. “We hopen dat je plezier beleeft aan het ontdekken van de dieren, het besturen van het weer en om de seizoenen zien voorbij te trekken. Gebruik de checklist om zeker te zijn dat je niets mist.”

Google voorziet in een doodle ook altijd zijn naam. Deze is gemaakt van een rij paardenbloemen, twee grotten, een vijver, een boom en een riviertje. De boom wordt met elk seizoen groter en het riviertje valt van de Aarde alsof onze planeet plat is.

Als je op de zon klikt, begint het landschap te bewegen. De zon zal ondergaan en de man neemt haar plaats in. De maan maakt zelfs al zijn schijngestalten door: volle, wassende, afnemende en nieuwe maan.

Met elke zonsopgang krijgen we een ander seizoen, te beginnen met lente en net zoals in het echt volgen, dan zomer, herfst, winter en weer lente.

De Doodle is interactief. Als je op de wolken klikt, krijg je sneeuw in de winter en regen in alle andere seizoenen. Je muis maakt de wind, wat leuk is om de paardenbloemen leeg te blazen.

Er zijn ook diertjes genoeg in de doodle: vogels in de lucht, vissen in het meer, een beer in de grot en mieren ondergronds. ’s Nachts zie je na een buitje de vuurvliegjes bovenkomen.

Dit is de volledige lijst van activiteiten in de doodle:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business