Nieuws

Telenet moet starten met 3G van telecomwaakhond

Telecomwaakhond BIPT stelt Telenet en Voo in gebreke omdat ze hebben nagelaten op tijd een commerciële 3G-dienst aan te bieden.

In 2011 ging het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie van start met de veiling van een vierde 3G-vergunning. Die werd uiteindelijk toegewezen aan Telenet-Tecteo BidCo, een gemeenschappelijk bedrijf van de kabeloperatoren Telenet en Voo.

Daardoor zou BidCo naast Belgacom, Mobistar en Base Company via een eigen mobiel netwerk telefoon- en datadiensten kunnen aanbieden om zo de concurrentie op de mobiele markt verder aan te wakkeren. Telenet biedt vandaag al mobiele diensten aan, maar doet dat nu nog via het netwerk van Mobistar.

[related_article id=”158455″]

Maar aan de toewijzing hing ook de verplichting vast om voor 15 januari 2013 de dienst commercieel aan te bieden. Omdat dat nog steeds niet gebeurd is, start het BIPT met een inbreukprocedure tegen de operator.

Telenet en Voo dienden eind 2012 nog een aanvraag tot uitstel in wegens overmacht. Het BIPT heeft dat verzoek onderzocht en op 5 april 2013 verworpen.

De operatoren krijgen nu zes maanden de tijd om met een dienst op de markt te komen en zal ook een boete moeten betalen. Die boete kan nog verdubbeld worden als de overtreding niet wordt stopgezet. Bij ernstige of herhaalde overtreding kan het BIPT de toegekende gebruiksrechten weer intrekken.

3gbiptnieuwstelecomtelenettelenet tecteo bidcovoo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals