Android Jelly Bean populairder dan Ice Cream Sandwich

Android Jelly Bean (4.1 en 4.2) springt eindelijk over Ice Cream Sandwich (4.0), naar de tweede plaats. Ondertussen blijft Gingerbread (2.3) krimpen.

Android Jelly Bean blijft gestaag aan marktaandeel winnen en is momenteel de tweede populairste versie van het besturingssysteem, na Gingerbread.

Het aantal actieve toestellen die draaien op Android Jelly Bean (4.1 en 4.2) is tijdens de afgelopen maand met 3,4 procent gestegen, tot 28,4 procent.

Daarmee wipt de nieuwste versie van het mobiele OS eindelijk over zijn voorganger Ice Cream Sandwich (4.0), die in Googles laatste distributiecijfers op 27,5 procent is gestrand. Dat is een daling van 1,8 procent.

[related_article id=”161563″]

Bovenaan de top drie staat nog steeds Gingerbread (2.3). De meer dan twee jaar oude Androidversie blijft met 38,5 procent dominant, maar heeft toch weer 1,7 procent moeten inboeten ten opzichte van vorige maand.

Eind vorig jaar draaide Gingerbread nog op meer dan 50 procent van alle Androidtoestellen. Het is vooral de sterke groei van Jelly Bean die het aandeel van Gingerbread onder druk zet. Sinds eind 2012 is het aandeel van Jelly Bean met 180 procent toegenomen.

De groei van Jelly Bean is voor een groot deel te danken aan de populaire Samsung Galaxy S3, die in mei 2012 werd gelanceerd en meer dan 50 miljoen keer over de toonbank ging. De verwachting is dat ook de Galaxy S4 het erg goed gaat doen en het aandeel van Jelly Bean verder een duw zal geven, tot het uiteindelijk Gingerbread van de troon stoot.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business