Telenet-app Triiing laat je bellen via internet

Telenet introduceert Triiing, een gratis app waarmee je met je smartphone via wifi kan bellen tegen de tarieven van je vaste lijn.

Telenet is de volgende operator om om de markt van het ‘Voice over IP’-bellen te springen. De telco introduceert Triiing, een gratis app waarmee je met je smartphone over het internet belt aan de tarieven van je vaste lijn.

Op die manier kan je dus ook gratis bellen met je smartphone naar mobiele en vaste nummers op weekdagen na 16 uur, in het weekend en op feestdagen. Dat geldt zowel voor binnen- als buitenland.

[related_article id=”158455″]

Triiing is een eerste stap van Telenet om mobiele VoIP-diensten aan te bieden en zit momenteel in een pilootfase.

Het enige wat je nodig hebt is een vaste lijn van Telenet, een wifi-verbinding (niet noodzakelijk van Telenet) en de gratis applicatie voor je smartphone. Je kan tot twee apps (twee toestellen) aan één vaste lijn koppelen. De persoon aan de andere kant van de lijn hoeft geen smartphone met de Triiing-app te hebben.

Voorlopig is Triiing enkel nog maar op iOS beschikbaar, maar de operator is hard aan het werk om ook een Androidversie op de markt te brengen. Telenet is momenteel overigens op zoek naar Androidgebruikers om een bètaversie van de app uit te proberen, zodat ze verder op punt kan worden gesteld.

Eerder introduceerde ook het Franse Orange, waar ook Mobistar toe behoort, de eigen VoIP-dienst Libon. Dat is een app voor iOS en Android die erg doet denken aan Skype.

Steeds meer lijken operatoren zich dus tegen de concurrentie van VoIP-diensten te weren, door zelf dergelijke diensten aan te bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business