Nieuws

Nog maar één miljoen downloads voor Facebook Home

Facebook Home raakt maar langzaam uit de startblokken. Een maand na de lancering is Home amper één miljoen keer gedownload.

Precies een maand na de lancering is Facebook Home één miljoen keer geïnstalleerd. In vergelijking met het gigantische aantal mobiele gebruikers is dat een peulenschil. 

Home had een zegen kunnen zijn voor HTC, één van de twee fabrikanten die de app zou ondersteunen bij de lancering. De app is echter niet zo in trek bij de eigenaars van de HTC First. Het aantal gebruikers dat de overstap naar Home maakt, blijft beperkt.

[related_article id=”158662″]

De applicatie werd in de eerste negen dagen na de lancering 500.000 keer geïnstalleerd. Daarna daalde het aantal installaties per dag.

Home zou nu ook ondersteund worden voor de HTC One en – officieus – ook voor de Samsung Galaxy S4. Volgens Android Central kunnen S4-gebruikers toch toegang krijgen tot Home als ze op ‘Use Home anyway’ tikken. Facebook had bij de lancering van Home beloofd dat zowel de S4 als de HTC One ondersteuning voor Home zouden krijgen in de nabije toekomst.

Op Google Play scoort Home niet goed. De applicatie heeft nu meer dan 8800 recensies met amper één ster. Het aantal reviews met vijf sterren staat op ongeveer 3000 stuks.

Volgens Adam Mosseri, director of product, heeft Facebook zich verdiept in de slechte recensies. Hij vertelde de media donderdag dat de klachten voornamelijk gericht waren op het ontbreken van enkele functies zoals mappen om apps. Ook het niet kunnen herschikken van apps krijgt veel kritiek.

De update zou afgelopen donderdag al in Google Play verschenen moeten zijn, maar dat is nog niet gebeurd . Wie Facebook Home nu downloadt, krijgt nog altijd versie 1.0.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business