Nvidia’s spelconsole Shield lanceert in juni

Nvidia's Android-spelconsole Shield wordt in juni gelanceerd en krijgt een prijskaartje van 349 dollar.

Tijdens de Consumer Electronics Show begin dit jaar in Las Vegas maakten we voor het eerste kennis met Shield, een handheld spelconsole van Nvidia die draait op Android.

Een maand later konden we een prototype van het toestel van dichterbij bekijken op het Mobile World Congress in Barcelona en nu is er eindelijk een lancering in zicht.

[related_article id=”160734″]

Nvidia heeft aangekondigd dat Shield volgende maand op de markt verschijnt aan een prijskaartje van 349 dollar. De console zal eerst alleen in de Verenigde Staten en Canada te koop zijn. Een lanceringsdatum voor Europa is nog niet bekend.

Het toestel heeft de vorm van een controller met daaraan een touchscreen (5 inch) bevestigd. Het scherm heeft een resolutie van 1.280 bij 720 pixels en het apparaat beschikt over een 1.9 GHz Tegra 4-processor, 2GB RAM en 16GB intern geheugen.

Daarnaast is er ondersteuning voor mini-HDMI, micro-USB 2.0, bluetooth 3.0, gps en wifi. Ingebouwde speakers, een aansluiting voor een koptelefoon en een sleuf voor een microSD-kaartje maken de specificaties compleet.

Met Shield zal je naast apps uit de Google Play Store ook echte pc-spellen kunnen spelen. Die draaien niet op het toestel zelf, maar worden via wifi gestreamd vanaf je pc, op voorwaarde dat die voorzien is van een grafische kaart van Nvidia (minstens een GeForce GTX 650 of hoger).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business