Nieuws

Snel software deïnstalleren

Het freeware-aanbod op het internet is erg veelzijdig en de kans is groot (vooral met een rubriek als deze) dat je je af en toe laat verleiden om een programma te installeren en uit te testen. Na verloop van tijd tikt het aantal geïnstalleerde tools aardig aan en dan moet je een hele lijst door om alle niet langer gewenste – of gebruikte – programma’s weer van je systeem te halen. Met Menu Uninstaller kan dat iets eleganter.

Het ‘geheim’ van Menu Uninstaller is nochtans erg eenvoudig… Na de installatie tref je in het contextmenu van een snelkoppeling van een programma een extra optie aan: Uninstall.

[download_file]

Het volstaat die optie aan te klikken om van daaruit de reguliere deïnstallatie-functie op te starten om zo het programma te kunnen verwijderen. Op die manier hoef je niet telkens de ganse lijst met geïnstalleerde programma’s te doorwaden.

De tool geeft je echter wel nog enige feedback van medegebruikers – op voorwaarde uiteraard dat die jouw programma al van commentaar hadden voorzien. Zo verneem je wat de gemiddelde appreciatie voor dat programma is (max. 5 sterren) en krijg je desgevallend ook commentaar te lezen. Ook het omgekeerde is trouwens mogelijk: jij krijgt eveneens de gelegenheid je appreciatie uit te spreken en eventueel commentaar te geven. Dat is meteen ook de reden waarom tijdens de installatie om je naam en e-mailadres wordt gevraagd – wat niet noodzakelijk inhoudt dat je je echte adres hoeft prijs te geven…

Menu Uninstaller is geen wonderprogramma, maar het maakt het deïnstalleren van niet langer gewenste toepassingen net iets handiger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business