Nieuws

Een op drie Androidtoestellen draait op Jelly Bean

De nieuwste versie van Android heeft eindelijk het oudere Gingerbread in het vizier, waardoor de vernieuwing in het besturingssysteem vaste vorm krijgt.

Uit de laatste statistieken van Google voor de distributie van Androiduitvoeringen blijkt dat versies 4.1.x en 4.2.x, die beter bekend staan als Jelly Bean, in opmars zijn. Bij elkaar opgeteld draaien ze nu op 33 procent van de geregistreerde toestellen.

In de afgelopen maand is Jelly Bean gegroeid met 4,5 procentpunt vergeleken met april, wat ten koste gaat van het aandeel van oudere Androidversies. Ice Cream Sandwich, de directe voorganger, moest inleveren. Ook het (relatief) stokoude Android 2.3 Gingerbread verloor terrein en draait nu nog op 36,5 procent van alle in omloop zijnde Googletelefoons.


Bron: Google

Minder fragmentatie
Met het huidige temp zal Jelly Bean nog deze maand de koploper worden in het Androidlandschap. Het is duidelijk te zien uit de grafiek dat Jelly Bean de enige versie is die groei vertoont. Dat is goed nieuws voor appbouwers, omdat het Android-ecosysteem langzaam maar zeker minder gefragmenteerd wordt.

[related_article id=”158901″]

Google is sinds begin april begonnen met het meten van Androidtoestellen wanneer die appwinkel Google Play bezochten. Dat is volgens de zoekmachine een meer betrouwbare methode dan de oude manier, toen het nog simpelweg de teller liet draaien als een toestel zich meldde bij de Googleservers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business