Telenet lanceert Yelo TV-app voor Windows 8

Telenet heeft een Yelo TV-app gelanceerd voor desktops, laptops en tablets die draaien op Windows 8 of Windows RT.

Wie bij Telenet een abonnement heeft voor internet en digitale tv, kan ook via de Yelo TV-app televisiekijken. Na iOS en Android is de gratis applicatie nu oo voor Windows 8 en Windows RT beschikbaar.

Naast live tv-kijken, kan je met de app ook vanaf je tablet of computer thuis naar je opnames kijken en tv-programma’s programmeren of wissen, zowel thuis als op verplaatsing. Dat gaat op eender welk netwerk en zowel in binnen- als buitenland.

[related_article id=”160734″]

De Yelo TV-app maakt handig gebruik van de ‘snap-mode’ in Windows 8, waarmee je twee apps naast elkaar zet. Zo kan je tijdens het tv-kijken op hetzelfde scherm ook nog iets anders doen, zoals chatten, mailen of twitteren.

We hebben de applicatie natuurlijk meteen eens geïnstalleerd en uitgeprobeerd.

De interface maakt gebruik van een tegelontwerp dat mooi aansluit op het uiterlijk van Windows 8. Op het startscherm kan je kiezen om onmiddellijk live tv te kijken, of je opnames of programmagids te raadplegen.

We klikken op een zender en krijgen meteen een schermvullend beeld waarop het huidige programma afspeelt. Met een muisklik of tik op het scherm roep je de zenderlijst op om tussen zenders te ‘zappen’. Dat verloopt met een muis nogal stroef omdat je je een weg door de lijst moet slepen, maar op een aanraakscherm gaat het heel wat vlotter.

Met een rechtermuisklik of veeg van de onderkant van het scherm naar boven, roep je een menu op waar je kan kiezen om het huidige programma op te nemen, of terug te keren naar het starscherm van de applicatie.

De Yelo TV-app voor Windows 8 werkt erg vlot en intuïtief, al is het zonder aanraakscherm soms wat knoeien. Maar dat laatste heeft meer met de aard van Windows 8 te maken, dan met deze applicatie.

Je kan de Yelo TV-app vanaf nu downloaden uit de Windows Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business