Nieuws

Microsoft zegt hoe het Windows 8.1 gaat verdelen

Met de publieke testversie van Windows 8.1 om de hoek legt Microsoft uit hoe het de grote update van Windows 8.1 gaat verdelen. En er zijn wat haken en ogen die je goed in de gaten moet houden.

Op de TechEd North America-conferentie geeft de Amerikaanse onderneming meer details vrij over de distributie in een sessie die ‘Windows RT in de Enterprise” heet.

We wisten al eerder dat Microsoft de publieke testversie van Windows 8.1, met de codenaam ‘Blue’, op 26 juni beschikbaar zal maken via de appwinkel Windows Store.

Melding in de Windows Store
Hoofd productmarketing Michael Niehaus herhaalde diezelfde boodschap tijdens de RT-sessie. Zodra de 8.1-preview beschikbaar is, zullen gebruikers van Windows 8 en ARM-variant Windows RT een boodschap krijgen via Windows Update. Die update zal de nieuwe stukken code doen verschijnen in de Windows Store, waarna testers zelf kunnen beslissen of ze de update willen installeren.

[related_article id=”161452″]

Zodra de definitieve versie van Windows 8.1 af is, dat is dus na de lancering van de zogenoemde Ready to Market (RTM)-versie, kunnen gebruikers eenzelfde notificatie van Windows Update plus Windows Store verwachten.

Wie Windows 8.1 eind deze maand wil uitproberen, moet wel rekening houden met een belangrijke voorwaarde. Want testers zullen hun software opnieuw moeten installeren als ze de previewversie naar hun toestel halen.

We leggen uit wat Microsoft bedoelt met het opnieuw installeren van apps. Wie een toestel heeft met ARM-chip en Windows RT zal alleen de ‘Metro’-apps opnieuw moeten installeren die ze hebben gedownload uit de Windows Store.

Testers moeten opnieuw installeren
Maar mensen die Windows 8 op hun laptop, pc of tablet hebben staan, zullen naast deze apps ook hun reguliere desktopprogramma’s opnieuw moeten installeren.
Microsoft benadrukt dat wie de previewversie overslaat -en direct opwaardeert van Windows 8 naar Windows 8.1- niet te maken zal krijgen met het opnieuw installeren van je programma’s/apps. Alle instellingen, gegevens en apps zullen worden overgezet bij een definitieve overstap, benadrukt een woordvoerder van Microsft.


Als je de nieuwe tegelformaten van Windows 8.1 wilt uittesten, zul je eerst je apps opnieuw moeten installeren.

Niehaus zegt dat de upgrade van Windows 8 naar 8.1 vergelijkbaar is met de opstap van Windows 7 naar 8, wanneer het aankomt op het behandelen van instellingen, gegevens en software.

8.1 op dieet
Microsoft zegt dat Windows 8.1 ervoor zal zorgen dat de totale omvang van het besturingssysteem kleiner zal zijn dan dat van Windows 8. Niehaus zegt dat het ontwikkelteam veel dood hout heeft weggesneden, zoals tjdelijke bestanden en oude componenten. Het gebruikt daarnaast verbeterde NTFS-compressie om meer vrije ruimte te creëren op de harde schijf van de gebruiker.

Niehaus zegt tenslotte dat testers 4 GB vrije ruimte nodig zullen hebben om de previewversie van Windows 8.1 te installeren. Hij zei ook dat de installatie van Windows 8.1 de recoverypartitie van Windows 8 niet zal vervangen.

“Als je hem dus hebt gewist, zal Windows 8.1 hem niet vervangen”, aldus Niehaus.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business