Kooptip: Aldi pakt uit met nieuwe Medion-desktop

Zaterdag 8 juni verkoopt Aldi de Medion Akoya MD 8380: een prima all-round desktopcomputer aan een erg scherpe prijs.

Wie op zoek is naar een nieuwe desktop doet er niet slecht aan om de nieuwe aanbieding van Aldi eens van dichterbij te bekijken. De Medion Akoya MD 8380 heeft heel wat in zijn mars voor een scherpe prijs van 399 euro.

Deze Medion-desktop draait op een AMD quadcore A10-5700-processor, geklokt op 3,4 GHz, en 4 GB DDR3 SDRAM. Verder zit er nog een Radeon HD 7660D grafische chip in de processor en is er ook ruimte gelaten voor een aparte grafische kaart als je dat wenst. De harde schijf heeft een ruime capaciteit van 1 terabyte.

[related_article id=”152275″]

Ook aan aansluitingen geen gebrek: PS/2, USB 3.0, USB 2.0, HDMI, VGA, multikaartlezer, surround sound, LAN en een wifi-ontvanger. De Medion Akoya MD 8380 draait bovendien op Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 8.

In augustus vorig jaar legde Aldi een gelijkaardig toestel in de winkel: de Medion Akoya MD 8370. We hebben die desktop toen uitgebreid getest en waren aardig onder de indruk. Je kan de review hier nalezen om een beeld te krijgen van wat je van deze nieuwe pc kan verwachten.

De processor en onboard grafische chip van de nieuwe MD 8380 zijn iets krachtiger dan die van de MD 8370 van vorig jaar. Bij die laatste zat wel nog een extra grafische kaart aan boord, waardoor het prijskaartje 100 euro hoger lag. Dat maakte het toestel een interessante optie voor gamers. Dat is nu – zonder te investeren in een extra grafische kaart – niet het geval.

De Medion Akoya MD 8380 ligt zaterdag 8 juni in de Belgische winkels, en zoals dat gaat bij Aldi is snel zijn de boodschap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business