Nieuws

Apple toont Mac OS X Mavericks

De katachtigen zijn op. Na onder andere Panther, Tiger, Leopard, Snow Leopard, Lion en Mountain Lion kiest Apple 'Mavericks' als naam voor het nieuwe besturingssysteem.

Apple stopt met namen van katachtige dieren en belooft om de eerstvolgende tien jaar gebruik te maken van namen die naar de roots van Apple verwijzen: California.

Het gloednieuwe besturingssysteem, Mac OS X Mavericks, is een bundeling van meer dan 200 vernieuwingen en verbeteringen. We zetten de belangrijkste items even op een rijtje.

[related_article id=”158256″]

  • Finder: De Finder krijgt tabs, het kan gebruikt worden op een volledig scherm en ondersteunt tags.
  • Beeldscherm: Gebruik meerdere beeldschermen of gebruik een tv met Apple TV als extra scherm.
  • Batterij: Dankzij functionaliteiten zoals App Napp en Compressed Memory wordt de CPU voor ongeveer 72% minder belast.
  • Safari: De browser heeft een nieuwe startpagina met Top Sites, favorieten en een leeslijst. Er is ook een sidebar voor integratie met Twitter en LinkedIn. Safari zou de snelste browser van het moment moeten zijn.
  • iCloud: Dankzij iCloud Keychain hoef je geen wachtwoorden meer te onthouden. Logins voor websites, kredietkaartnummers en Wi-Fi-wachtwoorden worden allemaal netjes versleuteld en opgeslagen.
  • iBooks: Net zoals op je iOS-apparaat kun je nu ook e-books lezen op je Mac. Boeken aankopen kan rechtstreeks vanuit de iBookstore.
  • Berichtencentrum: Je kunt vanuit het berichtencentrum een iMessage of e-mail beantwoorden. Notificiaties worden ook beter gesynchroniseerd tussen Mac OS X en iOS.
  • Kaarten: Je krijgt toegang tot kaarten met 3D flyover-beelden, POI’s en turn-by-turn navigatie. Routebeschrijvingen die je op je Mac bekijkt, kun je met één muisklik naar je iOS-apparaat versturen.
  • Agenda: Je kunt nu veel soepeler scrollen en wanneer je een adres invoert voor een afspraak berekent Agenda de reistijd (te voet of met de wagen) zodat je weet wanneer je moet vertrekken. Ook de weersvoorspellingen worden in Agenda getoond.

De preview-versie van Mavericks is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De algemene release is voorzien voor de herfst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business