Nieuws

Huawei maakt publiek warm voor lancering Ascend P6

Huawei maakt het publiek warm voor de lancering van de Ascend P6 op 18 juni in Londen, met detailfoto's van het nieuwe toestel en een spectaculaire teaser.

Huawei haalt volgende week de pers naar Londen voor de lancering van een nieuwe smartphone: de Ascend P6. 

De Chinese smartphonefabrikant maakte in al haar enthousiasme de naam van de nieuwe telefoon zelf al bekend via Facebook en beweert dat het nieuwe toestel dunner wordt dan alle smartphones die tot nu toe op de markt zijn verschenen.

[related_article id=”161563″]

In aanloop naar het evenement werden – opnieuw via Facebook – al een paar detailfoto’s van de Ascend P6 gelost en verscheen er een teaser op YouTube. De teaser toont een freerunner die heel wat obstakels overwint om een geheimzinnig doosje helemaal van Parijs naar Londen te dragen.

Het filmpje bevat voor de rest weinig informatie, maar de gelekte foto’s geven ons al een idee van het uiterlijk van de Ascend P6. De telefoon is opgetrokken uit een geborsteld metaal en doet qua vorm en afwerking toch wel wat denken aan de iPhone 5.

Voor de specificaties blijft het voorlopig nog bij speculatie. Het Twitter-account @evleaks spreekt van een 4,7 inch HD-scherm en een 1,5 GHz quadcore-processor. Aan de achterzijde zou een 8 megapixelcamera zitten en de voorzijde is voorzien van een 5 megapixelcamera.

De Huawei Ascend P6 zou volgens de gelekte informatie 6,18 millimeter dik zijn en een nieuwe versie van de Emotion UI – Huawei’s grafische schil over Android – draaien.

Momenteel is het nog niet duidelijk of Huawei volgende week naast de Ascend P6 ook nog andere toestellen zal aankondigen.

ZDNet zal dinsdag 18 juni alleszins aanwezig zijn op het persevenement in Londen, waar Huawei de Ascend P6 officieel gaat voorstellen. Hou dus zeker onze website in de gaten om meer te weten te komen over dit toestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business