Nieuws

Hands-on met de Huawei Ascend P6: dunste smartphone van het moment

Huawei heeft in Londen haar nieuwe vlaggenschipsmartphone gepresenteerd. We gaan hands-on met de uiterst dunne Ascend P6.

Huawei heeft dinsdag tijdens een groots opgezet evenement in hartje Londen de Ascend P6 voorgesteld, het nieuwe vlaggenschip dat de Chinese fabrikant verder op de kaart moet zetten als telefoonbouwer.

De datum was trouwens niet toevallig gekozen, want 18 juni – op zijn Amerikaans 6/18 – is een rechtstreekse referentie naar de dikte van het toestel: 6,18 millimeter. Huawei beweert daarmee de dunste smartphone van het moment op de markt te zetten.

[related_article id=”161563″]

De P-reeks legt de nadruk op stijl en dat is ook voor deze jongste telg niet anders. Volgens Huawei biedt het toestel innovatie op drie gebieden: design, camera en gebruiksinterface. We hebben het toestel al eens kort onder de loep genomen en deze drie elementen wat grondiger bekeken.

Design

6,18 millimeter. Richard Yu, directeur van Huawei Consumer Business Group kon er tijdens zijn uiteenzetting niet genoeg op hameren hoe dun dat wel niet is. Het is waar, de Ascend P6 is dunner dan elk toestel dat we er ter vergelijking hebben naast gehouden, maar het was toch vooral het lichte gewicht dat ons verraste: amper 120 gram.

Het moet gezegd, langs opzij lijkt het haast of je naar een iPhone 5 kijkt. Maar wanneer je het toestel langs voor bekijkt, herken je meteen het sobere, hoekige design dat ook de P1 en P2 zo typeert. Huawei heeft voor degelijke materialen gekozen die het toestel – ondanks dat het een lichtgewicht is – erg solide doen aanvoelen.

Huawei is er bovendien in geslaagd om de camera volledig in het toestel te verwerken. Bij dunne smartphones lijkt het vaak alsof de cameralens bovenop de telefoon ligt. Niet zo bij de Ascend P6 en maar goed ook, want zo’n uitstekende lens raakt al gauw vol krassen.

Camera

De camera is meteen ook het tweede punt van innovatie bij de Ascend P6. Hoewel die minder megapixels telt dan de Ascend P2 (8 MP ten opzichte van 13MP), werd hij wel van volledig nieuwe imaging software voorzien.

Die software omvat onder meer de functie auto scene recognition, die je foto optimaal aanpast aan de gededecteerde situatie. Een andere troef van de camera is de korte afstand waarop je scherpe foto’s kan trekken. Al vanaf 4 centimeter, wat zorgt voor mooie macroshots.

De 5 megapixelcamera aan de voorkant is voorzien van de functie auto face enhancement, waarmee je je zelfportret er tot tien jaar jonger kan doen uitzien. Wat deze functie in feite doet is je portret wat waziger maken om zo rimpeltjes en andere oneffenheden in het gezicht weg te werken.

Emotion UI

Blijft er nog de derde innovatie: de gebruikersinterface. We schreven reeds over de Emotion UI – Huawei’s grafische schil over Android – in onze review van de Ascend P2 en de Ascend Mate. Huawei heeft goed geluisterd naar de feedback die het kreeg over de Emotion UI en voorziet de Ascend P6 van een volledig nieuwe versie.

Voor wie het uiterlijk van zijn of haar smartphone graag volledig naar eigen smaak aanpast, werden een hele rits nieuwe thema’s toegevoegd. Global UI design director Dennis Poon beweert dat er voor elke gelegenheid een thema bestaat en dat kan goed kloppen, want in de presentatie zagen we zelfs een thema voor vaderdag voorbijkomen.

Meer functionele aanpassingen vinden we onder andere terug op het niveau van energiebesparing. De chips, hardware en software werden allemaal gebouwd met het oog op een zo efficiënt mogelijk energieverbruik. Met de Voedingsbeheer-app hou je ten allen tijde een oogje in het zeil.

Op vlak van beveiliging is Toestemmingsbeheer een leuke nieuwkomer. Daarmee regel je op appniveau tot welke informatie een applicatie toegang krijgt, of ze meldingen in het meldingencentrum mag plaatsen en of ze toegang krijgt tot wifi en/of 3G. (Een 4G LTE-versie van het toestel komt ten vroegste in oktober.)

Beschikbaarheid

De Huawei Ascend P6 is onmiddellijk beschikbaar in China en moet voor het einde van juli verschijnen in 19 landen, waaronder België en Nederland. Met een prijskaartje van 449 euro is het alvast uitkijken hoe dit nieuwe toestel het zal doen tegenover een iPhone 5, Samsung Galaxy S4 of HTC One – die allemaal toch nog een paar honderd euro duurder zijn.

Over dat prijsverschil had CEO Yu trouwens nog het volgende te zeggen: “De marketingbudgetten van de concurrentie worden doorgerekend in hun toestellen. Wij willen onze smartphones aan een schappelijke prijs aanbieden en het vertrouwen van de gebruiker winnen met innovatieve producten.”

Specificaties: 

  • 4,7 inch scherm (720 x 1.280 pixels, 312 ppi)
  • Huawei K3V2 1,5 GHz quadcore-processor
  • 2GB RAM-geheugen
  • 8GB intern geheugen (uitbreidbaar via microSD)
  • 8MP camera achteraan, 5MP camera vooraan
  • 3G, wifi, bluetooth, usb, gps, NFC
  • 2.000 mAh batterij 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business