Nieuws

Samsung Galaxy NX: Androidcamera met verwisselbare lenzen

Samsung heeft de Galaxy NX gelanceerd, een systeemcamera met verwisselbare lenzen die draait op Android.

Samsung is niet aan haar proefstuk toe als het gaat over slimme camera’s die draaien op het Android-besturingssysteem. Na de Galaxy Camera en de Galaxy S4 Zoom, kregen we donderdag in Londen de Galaxy NX te zien.

Een systeemcamera is eigenlijk een kruising tussen een compactcamera en een spiegelreflex. Er wordt niet met een spiegel gewerkt, maar je hebt wel het voordeel van verwisselbare lenzen, die je kan verwisselen naagelang de situatie.

[related_article id=”160734″]

De Galaxy NX is zo’n systeemcamera, maar dan wel met een unieke extra: hij draait op Android 4.2.2 Jelly Bean en heeft daardoor toegang tot alle apps en mogelijkheden waar je ook met een Androidsmartphone of -tablet toegant tot hebt.

Het was me niet meteen duidelijk hoe je van de camera-interface naar de Android-interface kon overschakelen, maar dankzij een behulpzame steward kwam ik te weten dat het volstaat om met je vinger naar links over het scherm te vegen.

De camera telt 20,3 megapixels en heeft een APS-C CMOS beeldsensor aan boord. De sluitertijd gaat tot 1/6000 en je kan ermee filmen in 1.080p. Er zijn bij de lancering al verschillende lenzen beschikbaar, waaronder 18-55mm, 55-200mm en 85mm.

Samsung heeft de Galaxy NX voozien van een 4,8 inch LCD-aanraakscherm. De camera draait op een 1,6 Ghz quadcore-processor en 2GB RAM. Standaard heeft het toestel 16GB interne opslag aan boord, maar dat kan uiteraard worden uitgebreid via microSD. De batterij heeft een capaciteit van 4.360 mAh.

De Galaxy NX kan verbinding maken met het internet via wifi, 3G of LTE 4G. Je kan je foto"s dus onmiddellijk vanaf je apparaat delen via je favoriete sociale netwerken. 

De Samsung Galaxy NX is vanaf augustus bij ons te koop aan een adviesprijs van 1.499 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business