Nieuws

MacBook Air heeft ook al wifiproblemen

De nieuwe MacBook Air heeft wifiproblemen. Het is niet het eerste Appleproduct waarvan de draadloze gegevensverbindingen niet naar behoren werken.

Bij Appleproducten krijg je de wifiproblemen standaard meegeleverd, zo lijkt het. Meestal gebeurt er hetzelfde in de nasleep een productlancering: enkele dagen nadat het product op de markt komt, duiken er lange forumdiscussies op over problemen met draadloze gegevensverbindingen met de iPad, iPad 3, iPhone of MacBook.

Deze keer is het niet anders met Apples nieuwe MacBook Air die gebaseerd is op Haswell.

De discussie op Apples ondersteuningspagina’s is niet echt lang in vergelijking met andere productlancering. Maar hij is lang genoeg om te weten dat Air-bezitters niet tevreden zijn met de wifi-connectiviteit.

Op de forums vind je oplossingen die niet noodzakelijk enkel voor de MacBook Air gelden. Anderen hebben dan weer uitgevogeld dat de router niet het probleem is. Er zijn trouwens nog meer suggesties.

Het kan relevant zijn –of net niet- dat de nieuwe Airs nu 802.11ac wifi hebben, wat Apple als volgt omschrijft:

“MacBook Air ondersteunt nu ultrasnelle 802.11ac wifi. Bij een connectie met een 802.11ac-basisstation –waaronder de nieuwe Airport Extreme en Airport Time Capsule- is de draadloze performantie tot driemaal sneller dan met de vorige generatie MacBook Air.”

Apple heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar van onze Amerikaanse collega’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business