Nieuws

Nemp: Mediaspeler met extra’s!

MP3-speler met extra’s

Er zijn mp3-spelers te kust en te keur, maar Nemp voegt er toch weer een paar leuke handigheden aan toe. Een ingebouwde webserver bijvoorbeeld, zodat je op afstand je afspeellijsten vanuit een willekeurige browser kan beluisteren.

De installatie van Nemp gebeurt alvast keurig: bij elke stap laat de auteur je zelf beslissen hoe je het precies wil. Geen ID3-tags wijzigen in de mp3-bestanden? Geen automatische updates of Gemp niet meteen tot je standaard mediaspeler bombarderen? It’s up to you!

[download_file]

De inktzwarte interface oogt (na enige gewenning misschien) erg fraai en is absoluut overzichtelijk opgebouwd. Nemp scant automatisch je muziekmappen en bouwt op basis daarvan een goed georganiseerde mediabibliotheek op. Die kan je dan op allerlei manieren beheren. Je creëert bijvoorbeeld afspeellijsten (muziekbestanden vanuit de bibliotheek naar zo’n afspeellijst verslepen, volstaat), je bewerkt ID3-tags, laat lyrics en album-art up-to-date brengen en je geeft een waardering (tot vijf sterren) aan je songs…

[related_article id=”160734″]

Vanzelfsprekend voorziet het programma ook in een flexibele zoekmachine, waarbij je niet alleen op bestandsnaam maar ook op metadata kan zoeken. Ook handig is de optie die je toelaat de ene song in je hoofdtelefoon te beluisteren, terwijl een andere song door de luidsprekers galmt. Uiteraard heb je dan wel twee geluidskaarten nodig.

Wie zijn muziek graag op afstand beluistert – via het eigen netwerk of zelfs via het internet – zal de ingebouwde webserver weten te appreciëren. Veel meer dan die activeren en het gewenste poortnummer instellen hoef je niet te doen. Vervolgens stem je een willekeurige browser af op de server en kan je, afhankelijk van de login-ID, je muziek beheren of beluisteren.

Er zijn trouwens nog wel een paar leuke features die je lang niet in alle andere mediaspelers aantreft. Een ‘birthday mode’ bijvoorbeeld speelt een specifiek (verjaardags?)nummer af op een welbepaald tijdstip. Ook Last.fm-gebruikers komen volop aan hun trekken: Nemp ondersteunt namelijk het  typische ‘scrobblen’. Verder kan de tool ook overweg met webstreams en zijn er verschillende geluidseffecten waaruit je kan putten.

Nog even aangeven dat er ook een ‘light’-versie van Nemp bestaat: iets minder features, maar ook iets minder systeembronnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business