Nieuws

Toplui Microsoft sidderen voor reorganisatie Ballmer

Steve Ballmer bereidt naar verluidt een grote reorganisatie voor die het bedrijf moet afstemmen op zijn nieuwe visie van 'toestellen en diensten'. Verschillende topmanagers in Redmond vrezen voor hun baan.

Techsite AllThingsD bericht dat Ballmer op 1 juli een verregaand reorganisatieplan aan het bedrijf zal presenteren. De Microsoft-CEO zou de volgende stap willen zetten in de overgang naar een bedrijf dat ‘toestellen en diensten’ aanbiedt in plaats van software, zoals hij vorig jaar meldde aan de aandeelhouders.

Ballmers plannen worden met de grootste geheimzinnigheid omgeven. Niet alleen buiten, maar ook binnen het bedrijf, is slechts een enkele vertrouweling op de hoogte van de op handen zijnde organisatie. De koersverandering zou kunnen betekenen dat oude rotten het veld moeten ruimen, en nieuwe sterren meer te zeggen krijgen binnen het bedrijf.

Zo zou Tony Bates, die nu nog aan het hoofd staat van Skype, een stapje omhoog kunnen doen in de rangorde. Ook Don Mattrick, die nu de entertainmentdivisie leidt (met onder meer Xbox), zou een belangrijke rol kunnen krijgen in het vernieuwde bedrijf.

[related_article id=”161452″]

Wisseling van de wacht
Het zal vooral interessant zijn om te zien wat Ballmer van plan is met zijn traditionele verkoopskannonnen Windows en Office.

Sinds het vertrek van Steven Sinofsky, die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van beide producten, is het onduidelijk op welke manier deze vitale tak van het bedrijf zal worden geleid. Mogelijk zal een tandem van Julie Larson-Green, Sinofsky’s opvolger en Terry Myerson, de huidige chef van de Windows Phone-divisie, aan het hoofd staan.

De reorganisatie komt op een belangrijk moment voor Microsoft, dat het afgelopen jaar veel kritiek te verduren kreeg voor de teleurstellende verkoop van Windows 8 en de rommelige lancering van zijn nieuwe Xbox One-console.

geruchtinternmicrosoftnieuwsofficereorganisatiesteve ballmerWindowsxbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals