Nieuws

Apple-leverancier Foxconn bouwt eigen smartwatch

Foxconn, de belangrijkste leverancier voor onderdelen van de iPhone en iPad, brengt zelf een computerhorloge op de markt dat compatibel is met de iPhone.

Foxconn, één van Apple’s belangrijkste leveranciers, heeft het bedrijf uit Cupertino de loef afgestoken door zelf een smartwatch op de markt te brengen.

Hon Hai Precision Industry – de officiële naam van Foxconn – demonstreerde het horloge tijdens een aandeelhoudersvergadering deze week.

[related_article id=”158256″]

Het slim horloge kan draadloos verbinden met een iPhone om inkomende telefoontjes en Facebook-updates weer te geven, zo meldt Want China Times. De smartwatch kan bovendien ook je hartslag en ademhaling in de gaten houden en geeft advies wanneer deze kunnen worden verbeterd.

CEO Terry Gou liet tijdens de vergadering weten dat in de toekomst nog meer functies zullen volgen, zoals bijvoorbeeld identificatie via een vingerafdruk. “Met zo’n toestel kan je je telefoon in je zak houden en allerhande berichten op je horloge nakijken,” aldus Gou.

De timing van Foxconn’s computerhorloge is minstens opmerkelijk te noemen. Eerder dit jaar doken al geruchten op dat verschillende grote fabrikanten aan een smartwatch werken, waaronder ook Apple. Foxconn heeft duidelijk de ambitie om verder te gaan dan uitsluitend de rol van leverancier en zelf producten op de markt te zetten onder eigen merk.

De markt van computerhorloges is nog jong, maar er zit duidelijk beweging in. Begin deze week kondigde Sony nog een nieuwe versie van haar SmartWatch aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business