Windows 8 steekt Vista voorbij als derde grootste op desktop

Microsofts nieuwe besturingssysteem kende geen snelle start, maar nestelt zich nu toch op een derde plaats tussen alle besturingssystemen.

Windows 8 is sinds kort het derde meest gebruikte desktopbesturingssysteem wereldwijd, met een marktaandeel van 5,1 procent.

Dat cijfer komt uit het maandelijkse rapport van Net Applications en wordt gemeten op basis van webtrafiek. Dankzij de groei springt Windows 8 nu eindelijk over Windows Vista, dat in juni op 4,62 procent is gestrand.

[related_article id=”161452″]

Hoewel de groei eerder traag verloopt, weet Windows 8 toch elke maand een beetje meer marktaandeel te noteren. In mei besloeg het besturingsssysteem nog maar 4,27 procent van de markt.

Voorloper Windows 7 blijft de markt van desktopbesturingssystemen domineren, gevolgd door het stokoude Windows XP. De twee systemen beschikken respectievelijk over 44,37 procent en 37,17 procent marktaandeel.

Kijken we naar het totaalplaatje, dan behaalde Windows afgelopen maand 91,51 procent marktaandeel, gevolgd door Mac OS met 7,2 procent en Linux met 1,28 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business